Τι προκαλεί το κινητό στα δάχτυλά μας

fsfgs1-725x459.jpg

Από το συνεχή έλεγχο των e-mails μας, μέχρι τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού Candy Crush, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων είναι πλέον εθισμένος στα smartphones, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί.

Ωστόσο η υπερβολική χρήση μπορεί να βλάψει το σώμα μας με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.

Γνωρίζουμε ήδη ότι χρησιμοποιώντας ένα κινητό για πολλή ώρα, μπορεί να δούμε διαταραχές στον ύπνο μας, ενώ συνήθως όταν παίζουμε με το κινητό, έχουμε μια κακή στάση σώματος. Ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες στο διαδίκτυο η συνεχής χρήση του κινητού έχει προκαλέσει «παραμόρφωση» στα δάχτυλά τους!

Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν από διάφορους χρήστες στο Twitter δείχνουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο εξογκώματα στα δάχτυλα από το βάρος του κινητού που πέφτει στα συγκεκριμένα σημεία.

Μια από τις γυναίκες που ανέβασε τη φωτογραφία έγραψε χαρακτηριστικά: «Έχω πάθει μια πραγματική ζημιά από το iPhone. Το δάχτυλό μου έχει καμφθεί και δεν θα ισιώσει. Πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που κρατάω το τηλέφωνό μου».

asdf01.jpg

Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Το δάχτυλό μου είναι λυγισμένο, γιατί το μόνο που κάνω είναι να κρατάω το τηλέφωνό μου όλη την ημέρα». Η δημοσίευση των φωτογραφιών ξεκίνησε όταν ένας ιαπωνικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας κυκλοφόρησε μια ειδοποίηση στο Twitter με φωτογραφίες που δείχνουν τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος χρησιμοποιεί το μικρό του δάχτυλο για να ισορροπήσει και να υποστηρίξει το βάρος του τηλεφώνου.asdf06.jpg

H Daily Mail δημοσιεύει επίσης και την άποψη ενός φυσιοθεραπευτή ο οποίος αναφέρει: «Η τακτική χρήση των τηλεφώνων, ειδικά χρησιμοποιώντας τα για να γράψετε μηνύματα ή για να πληκτρολογήσετε emails, μπορεί να προκαλέσει πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις του αντίχειρα και των δακτύλων, με τους αντίχειρες να είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερκινητικότητα των μικρών αρθρώσεων γύρω από τα δάχτυλα και τους αντίχειρες και οι σύνδεσμοι μπορεί ελαφρώς να τεντώσουν. Μακροπρόθεσμα, σε μια περίοδο δεκαετιών, η κατάχρηση των δακτύλων και των αντιχείρων μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα καθώς ο χόνδρος εκφυλίζεται μεταξύ των αρθρώσεων».

Ωστόσο σύμφωνα με το φυσιοθεραπευτή αυτό δεν είναι τόσο επικίνδυνο και δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί σε όλους όσους χρησιμοποιούν κινητό, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, όπως η διατροφή, το οικογενειακό ιστορικό και η υγεία του ατόμου.

Και φυσικά είναι όλα θέμα ισορροπίας. Τούτου λεχθέντος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθόλου τα κινητά τηλέφωνα αλλά να μην γίνεται αλόγιστη και υπερβολική χρήση. Πολλοί βέβαια είναι και εκείνοι που θεωρούν τις φωτογραφίες υπερβολικές και ότι δεν ευθύνεται η χρήση των κινητών γι’ αυτές τις μικρές παραμορφώσεις στα δάχτυλα.

Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες… asdf02.jpgasdf03.jpgasdf04.jpgasdf05.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons