Ένας εγκεφαλικά νεκρός στη Γαλλία από πειραματικό φάρμακο

gallia-735x459.jpg

Έξι άνθρωποι, από τους οποίους ο ένας είναι εγκεφαλικά νεκρός, νοσηλεύονται έπειτα από ένα «σοβαρό ατύχημα» έπειτα από τη λήψη πειραματικού φαρμάκου στη δυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Το «ατύχημα» συνέβη χθες και οι υπόλοιποι πέντε που νοσηλεύονται είναι σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ασθενείς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ρεν έπειτα από τη λήψη ενός πειραματικού φαρμάκου στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών ιδιωτικού εργαστηρίου, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα Ouest France.

Το υπουργείο ενημερώθηκε χθες βράδυ για το ατύχημα αυτό που συνέβη στη διάρκεια της «δοκιμής ενός φαρμάκου που ελήφθη από το στόμα και η παρασκευή του βρίσκεται σε εξέλιξη σε ευρωπαϊκό εργαστήριο».

Όλοι οι εθελοντές που συμμετείχαν στη δοκιμή αυτή ενημερώθηκαν. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τον αριθμό των προσώπων αυτών.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας δεν διευκρίνισε το είδος του φαρμάκου.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση, πρόκειται για ένα αναλγητικό, το οποίο περιέχει κανναβινοειδή. Αυτά απαντώνται στη φύση κυρίως στην κάνναβη, αλλά μπορεί να παραχθούν και συνθετικά.

Το ατύχημα συνέβη στο πλαίσιο μιας κλινικής δοκιμής του σταδίου 1, δηλ. σε υγιείς εθελοντές, «με σκοπό να εκτιμηθεί η ασφάλεια χρήσης, η ανοχή, τα φορμακολογικό προφίλ αυτού του φαρμάκου», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα «για ακούσια πρόκληση τραυμάτων άνω των τριών μηνών» στον τομέα της υγείας.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας ζήτησε από τη Γενική Επιθεώρηση Κοινωνικών Υποθέσεων (IGAS) «να πραγματοποιήσει επιθεώρηση στον οργανισμό, στα μέσα και στις συνθήκες παρέμβασης» του εργαστηρίου «στην πραγματοποίηση της κλινικής δοκιμής».

Εξάλλου, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Φαρμάκων και των Προϊόντων Υγείας (ANSM) αποφάσισε να προχωρήσει σε «τεχνική επιθεώρηση στην εγκατάσταση πραγματοποίησης αυτών των κλινικών δοκιμών».

Η γαλλίδα υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στη Ρεν, όπου το απόγευμα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Η υπουργός δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη «να ριχθεί άπλετο φως και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για αυτό το δραματικό ατύχημα».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons