Ποιοι δεν πληρώνουν τις εξετάσεις για τη γρίπη

gripi.medium.jpg

Δείγματα για το μοριακό έλεγχο των ιών της γρίπης δέχεται ξανά από σήμερα το Κέντρο Αναφοράς Γρίπης Βόρειας Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι στις 15 Ιανουαρίου το Κέντρο είχε ενημερώσει τους αρμοδίους ότι αναστέλλει τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων σε δείγματα ασθενών νοσηλευόμενων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, λόγω διακοπής χρηματοδότησης από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Έως στιγμής δεν έχουμε πάρει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το μοριακό έλεγχο, αλλά περιμένουμε ότι θα δοθούν μέσα στην εβδομάδα» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βόρειας Ελλάδας, Νικόλαος Μαλισιόβας, επισημαίνοντας ότι ο μοριακός έλεγχος πραγματοποιείται δωρεάν σε όσους ασθενείς νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, καθώς και στους νοσηλευόμενους για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις γρίπης που προκαλεί ο ιός Η1Ν1. Οι υπόλοιποι πολίτες, που ενδιαφέρονται να κάνουν το τεστ, θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των 50 ευρώ.

Ο κ. Μαλισιόβας πρόσθεσε ότι όσοι δεν νοσηλεύονται, αλλά έχουν υπόνοιες ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον ιό και ενδιαφέρονται να κάνουν το τεστ, θα πρέπει να απευθυνθούν στο Κέντρο Αναφοράς, προκειμένου να ληφθεί δείγμα για τον έλεγχο. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 2-3 ημέρες και στο διάστημα αυτό θα πρέπει να ακολουθούν αντιϊκή αγωγή.

Επιπλέον, ανέφερε ότι όσοι έχουν περάσει γρίπη από τον ιό Η1Ν1 αποκτούν ανοσία μόνον στο συγκεκριμένο στέλεχος του ιού από το οποίο προσβλήθηκαν και ότι για να είναι καλυμμένοι και απέναντι στα άλλα στελέχη θα πρέπει να εμβολιαστούν.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει δώσει εντολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει το κόστος του μοριακού ελέγχου για όλους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδότησε με το ποσό των 35.000 ευρώ τα διαπιστευμένα Κέντρα Αναφοράς Γρίπης, ώστε να καλύπτεται το κόστος του τεστ ανίχνευσης για τον ιό Η1Ν1 για τα σοβαρά περιστατικά γρίπης και για όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons