Δυσκοιλιότητα, το βάσανο των διακοπών αλλά και της καθημερινότητας

paosdofaj1.jpg

Οι μέρες των διακοπών είναι αναμφίβολα οι καλύτερες όλου του χρόνου. Για ορισμένους ανθρώπους ωστόσο είναι και ημέρες που κάτι τους εμποδίζει από το να απολαύσουν τον προορισμό ή τη χαλάρωσή τους.

Με το που πατούν το πόδι τους στο ειδυλλιακό νησί ή την πολύβουη πόλη που έχουν επιλέξει να περάσουν τις διακοπές τους- και παρότι στην καθημερινότητά τους τα ραντεβού τους με την τουαλέτα είναι τακτικά- το έντερό τους λες και αρνείται να «δραστηριοποιηθεί», προκαλώντας δυσφορία και φούσκωμα.

paosdofaj2.jpg

Είναι οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα.

Η Daily Mail απευθύνθηκε στη γαστρεντερολόγο Robynne Chutkan, η οποία εξηγεί τι συμβαίνει στον οργανισμό των ανθρώπων αυτών και πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Σύμφωνα με τη Δρ Chutkan, το λεγόμενο εντερικό νευρικό σύστημα που ελέγχει το έντερό μας είναι πολύ ανεπτυγμένο και συνδεδεμένο με τον εγκέφαλό μας- «δεύτερο εγκέφαλο» το χαρακτηρίζει ο Δρ Michael D. Gershon, συγγραφέας και πρόεδρος του Τμήματος Ανατομίας και Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Είναι γνωστό πώς η διάθεσή μας έχει άμεση επίδραση στο γαστρεντερικό μας- όποιος έχει νιώσει για παράδειγμα να «σφίγγεται το στομάχι» από αγωνία ή αδημονία, το ξέρει καλά.

Το έντερο επηρεάζεται και από τη διαφορά της ώρας όταν ταξιδεύουμε από μια χώρα σε μία άλλη, όταν γενικά η ρουτίνα μας αλλάζει- όπως στις διακοπές. Παράλληλα πολλοί άνθρωποι πίνουν λιγότερο νερό όταν ταξιδεύουν, είτε επειδή δεν έχουν διαθέσιμο είτε για να μην αναζητούν τουαλέτα ενώ κάνουν sightseeing. Όλα αυτά κάνουν το έντερο να αντιδρά αδρανώντας.

paosdofaj3.jpg

Μια απλή ιδέα που προτείνει η Δρ Chutkan σε όσους ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα στις διακοπές είναι να προσπαθούν να πηγαίνουν στην τουαλέτα την ίδια ώρα που το έκαναν όταν βρίσκονταν σπίτι τους- η τήρηση «προγράμματος» βοηθά τη λειτουργία του εντέρου.

Επίσης, συμβουλεύει να μην αγνοούν τα «μηνύματα» του εντέρου τους ακόμα κι αν αυτά έρχονται σε άβολη στιγμή. Αυτό που κάνουν στην πραγματικότητα είναι πως «εκπαιδεύουν» το έντερό τους να συγκρατείται.

paosdofaj4.jpg

Επισημαίνει τη σημασία της ενυδάτωσης καθώς οι ταξιδιώτες χάνουν συνήθως πολλά υγρά, ειδικά κατά τη μετακίνησή τους. Συστήνει μάλιστα να πίνουν ένα λίτρο επιπλέον νερό.

Τονίζει επίσης πως μπορεί να βοηθήσει η άσκηση, ακόμα και η ήπια, όπως το περπάτημα, συνοδευόμενη από νερό, όσοι κάνουν γιόγκα μπορεί να βρουν απρόσμενη βοήθεια με ορισμένες ασκήσεις ενώ άλλοι θα βοηθηθούν ακόμα και με ένα απλό μασάζ που θα κάνουν μόνοι τους στην κοιλιακή χώρα.

paosdofaj5.jpg


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons