«Ο καρκίνος ήταν ότι καλύτερο μου συνέβη»

atlrth01.jpg

Στο νέο της βιβλίο «Just Three Words», η 54χρονη πρωταθλήτρια Τριάθλου και διαιτολόγος, Karen Newman γράφει για το πώς ξεπέρασε τον καρκίνο αλλά και για το πώς νίκησε τη βουλιμία ενώ βρισκόταν στην πρώτη γραμμή του ανταγωνισμού στο άθλημά της.

Η Αμερικανίδα, από το South Burlington στο Βερμόντ των ΗΠΑ, μίλησε στον δημοσιογράφο Michael Kaplan της New York Post για το πώς ο καρκίνος αποδείχθηκε σωτήριος…

«Ο καρκίνος ήταν μια απίστευτη ευλογία για μένα. Μου έσωσε τη ζωή. Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι η αλήθεια. Η αρρώστια με δίδαξε ότι οι μεγαλύτερες δοκιμές, μπορεί να είναι και οι μεγαλύτερες ευκαιρίες που θα μας οδηγήσουν στην ωρίμανση και στην αναζήτηση ενός σκοπού. Όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε ότι βρίσκομαι στο τρίτο στάδιο καρκίνου του μαστού, τον Μάρτιο του 2008,-ήμουν τότε 46 ετών-, μου είπαν ότι είχα μόλις 10% ή και λιγότερο, πιθανότητες να επιβιώσω. Έπρεπε να ξεκινήσω άμεσα τις χημειοθεραπείες, όπως και έκανα. Ήθελα να ζήσω. Αλλά είχα ένα μυστικό που δεν αποκάλυψα σε κανέναν. Ζούσα με ένα μεγάλο ψέμα: καθώς ταξίδευα στις ΗΠΑ, μιλώντας σε ευρύ κοινό για την καλή διατροφή, πάλευα με τη βουλιμία-ότι έτρωγα το έκανα εμετό, 8 στις 10 φορές την ημέρα, στο σημείο όπου ξερνούσα μέχρι και αίμα.

atlrth01.jpg

Η διατροφική διαταραχή ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους στο Πανεπιστήμιο όταν κάποιος μου αποκάλυψε το μυστικό του να μπορείς να τρως ότι θέλεις: απλά κάνε εμετό. Έτρωγα παγωτά, βάφλες, κέικ, και μετά τα ξέρναγα… Αργότερα, άρχισα να ακούω μια φωνή στο κεφάλι μου που μου έλεγε ότι είμαι »άχρηστη», »χοντρή» και πως πως καλύτερα ήταν να πέθαινα. Η φωνή με διέταζε να κάνω εμετό και μόνο με αυτό τον τρόπο, μέσω της βουλιμίας, θα κατάφερνα να παραμείνω αδύνατη. Ήταν όμως και ένας τρόπος να αποφύγω τα όποια αισθήματα ανεπάρκειας.

Σταμάτησα να βγάζω ότι έτρωγα όταν έμεινα έγκυος – αισθάνθηκα υπεύθυνη για τη ζωή που είχα μέσα μου. Αλλά όταν γέννησα και τους τρεις μου γιους, ξανακύλησα –ακόμα και αν ήμουν διαιτολόγος και έτρεχα σε Τριάθλο. Τη νύχτα, όταν όλοι στο σπίτι κοιμόντουσαν, πήγαινα στην κουζίνα και γουρούνιαζα. Μετά τα έκανα εμετό-έγινα τόσο καλή που δε χρειαζόταν να χρησιμοποιήσω τα δάχτυλά μου.

Υπήρχαν μέρες που τα παιδιά μου, χτυπούσαν την πόρτα του μπάνιου καθώς ξερνούσα και η φωνή μέσα μου μου έλεγε »είσαι κακή μητέρα, είσαι παχιά. Είσαι άχρηστη». Όταν διαγνώσθηκα με καρκίνο, ήμουν 47 κιλά και για να καταλάβετε πόσο άρρωστη ήμουν, ανυπομονούσα να κάνω χημειοθεραπείες. Πίστεψα ότι οι χημειοθεραπείες θα με βοηθούσαν να παραμείνω αδύνατη. Ταυτόχρονα όμως, ήξερα ότι έπρεπε να σταματήσω να είμαι βουλιμική, γιατί αν ήθελα να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν, η βουλιμία έπρεπε να σταματήσει. Το να έκανα χημειοθεραπεία και παράλληλα να έβγαζα ότι έτρωγα, σίγουρα θα με σκότωνε. Πάλεψα με τη φωνή μέσα μου και ήθελα τόσο πολύ να ζήσω…

Ταυτόχρονα με τις θεραπείες συμμετείχα και στο Τρίαθλο γιατί ήθελα να αποδείξω στα παιδιά μου ότι ήμουν ακόμα δυνατή, ότι ήμουν κάποια που μπορούσε να φέρει εις πέρας όποιο αγώνα.

atlrth02.jpg

Έπειτα από επτά μήνες χημειοθεραπειών, έλαβα μέρος σε επτά αγώνες Τριάθλου. Αυτή η εμπειρία μου άλλαξε την προοπτική του τι σημαίνει να είσαι πρωταθλητής.

Κάθε Τετάρτη, πήγαινα από την προπόνηση στην πισίνα και από εκεί στη χημειοθεραπεία. Μετά από 36 ώρες, ένιωθα ναυτία και δεν είχα δυνάμεις να ξαναρχίσω προπόνηση ενώ δεν έπαψα να προσεύχομαι έτσι ώστε να βρω το λόγο που αρρώστησα.

Τότε, ξεκίνησα τις Κυριακές νέο γύρο προπόνησης – ποδήλατο, τρέξιμο, κολύμβηση-και μέχρι τις επόμενες χημειοθεραπείες, που ήταν κάθε δεύτερη εβδομάδα, ένιωθα υπέροχα. Μετά από καιρό όμως, η θεραπεία με κατέβαλε ψυχικά και ένιωθα απαίσια. Πριν τον καρκίνο, πίστευα ότι οι αγώνες ήταν μόνο για τη νίκη, τίποτα λιγότερο. Αλλά μετά το πρώτο μου Τρίαλθο, αφού νίκησα τον καρκίνο, έμαθα να σκέφτομαι διαφορετικά.

Το 2013, είχα νικήσει τον καρκίνο, ήμουν περίπου 53 κιλά όπου και παραμένω σε αυτά μέχρι και σήμερα. Η βουλιμία ανήκει πια στο παρελθόν. Οι φωνές με επισκέπτονται αραιά και πού αλλά δεν τις ακούω. Το ξέρω ότι δε λένε την αλήθεια…

atlrth03.jpg

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons