Η άσκηση δεν είναι το μοναδικό μυστικό για να χάσετε κιλά

thema_33.jpg

Δεν είστε φαν του γυμναστηρίου αλλά έχετε μερικά κιλάκια παραπάνω και θέλετε να χάσετε βάρος; Λοιπόν, μάλλον είστε τυχεροί!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Τέξας, είναι πιο σημαντικό να εστιάσουμε στη διατροφή μας, αν θέλουμε να χάσουμε κιλά, παρά να κάνουμε γυμναστική. Πριν όμως ενθουσιαστείτε είναι σημαντικό να ξέρετε ότι αυτό δεν σημαίνει πώς πρέπει να κάνετε καθιστική ζωή. Όμως όσον αφορά την απώλεια βάρους, σημασία δεν έχει η γυμναστική αλλά η διατροφή!

«Οι μελέτες δείχνουν ότι, όσον αφορά την απώλεια βάρους, η διατροφή παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο από ό,τι η άσκηση», λέει χαρακτηριστικά ο Philip Stanforth, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Αυτό συμβαίνει επειδή χρειάζεται χρόνος για να γίνει η καύση των φαγητών που τρώμε, ειδικά αν είναι πλούσια σε θερμίδες. Ο Stanforth αναφέρει επίσης ότι η άσκηση καίει πολύ λιγότερες θερμίδες από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν. Έτσι αν καταναλώνετε φαγητά με λίγες θερμίδες, το σώμα σας μπορεί  πολύ εύκολα να τις κάψει αποτελεσματικά, ακόμη κι αν δεν αθλείστε.

Και σε μία άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition το 2014, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούσαν  δίαιτες υψηλές σε πρωτεΐνη είχαν καλύτερα αποτελέσματα από εκείνους που απλώς γυμνάζονταν χωρίς να κάνουν κάποιες αλλαγές στη διατροφή τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η άσκηση δεν βοηθάει καθόλου στην απώλεια βάρους. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι εκείνοι που πραγματικά καταφέρνουν να χάσουν αποτελεσματικά βάρος είναι όσοι ασκούνται τακτικά και τρώνε υγιεινά. Η αφύπνιση των μυών μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το θέμα είναι όμως την επόμενη φορά που θα ακούσετε την κοιλιά σας να γουργουρίζει, να πιάσετε μια μπανάνα αντί με το σακουλάκι των τσιπς.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons