Τράπεζα αίματος για νεφροπαθείς τον Φλεβάρη

nfropatheis.medium.jpg

Τράπεζα Αίματος προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νεφροπαθών, οι οποίες είναι αυξημένες σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό, προγραμματίζει να δημιουργήσει μέσα στο Φεβρουάριο ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης.

Η βάση της Τράπεζας Αίματος θα είναι το Ιπποκράτειο, ενώ αιμοδοσίες θα μπορούν να γίνονται και στα νοσοκομεία Παπανικολάου και Άγιος Παύλος. Για τον σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί Εβδομάδα Αιμοδοσίας, από την Κυριακή 7/2/2016 έως Κυριακή 14/2/2016. Οι ώρες αιμοδοσίας θα είναι τις καθημερινές 8.30-14.00 και 17.00-19.00 και τα Σαββατοκύριακα 9.00-12.00.

«Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ανάγκες μας σε φιάλες αίματος είναι μεγάλες, λόγω των πρωτοπαθών αιτιών που μας οδήγησαν στη νεφρική ανεπάρκεια και των συνοδών επιπλοκών αυτής, όπως και οι μεταμοσχεύσεις. Ένας νεφροπαθής έχει περισσότερες πιθανότητες να υποβληθεί σε μικρές ή μεγάλες επεμβάσεις και να χρειαστεί αίμα. Η ζήτηση είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί πάντα. Οι νεφροπαθείς, λόγω της πάθησής τους δεν μπορούν να αιμοδοτήσουν. Επομένως για να λειτουργήσει η Τράπεζα Αίματος και για να υπάρξει επάρκεια αίματος θα χρειαστούμε την βοήθεια όλων, συγγενών και φίλων. Οι φιάλες αίματος που θα μαζευτούν στην Τράπεζα θα ανήκουν σε όλους μας. Η αιμοδοσία είναι ένα ανθρώπινο δώρο προς τον συνάνθρωπό μας και κοστίζει μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να αιμοδοτήσετε» ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τους Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

Ημερίδα «Γυναίκες και Νεφροπάθεια»

Λόγω της ιδιαιτερότητας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς γυναίκες που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή όσες έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης διοργανώνει την προσεχή Κυριακή (24 Ιανουαρίου), στις 10.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Γυναίκες και Νεφροπάθεια».

«Οι ενδιαφερόμενες θα ενημερωθούν για τις ορμονικές διαταραχές από το σοκ που προκαλούν στον οργανισμό η υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας (αιμοκάθαρση) και τα ανοσοκατασταλτικά που πρέπει να παίρνουν εφ’ όρου ζωής οι μεταμοσχευμένες. Ένα άλλο θέμα είναι η τεκνοποίηση. Οι νεαρές νεφροπαθείς φοβούνται να τεκνοποιήσουν. Ωστόσο, η τεκνοποίηση δεν είναι ανέφικτη εφόσον παρακολουθούνται συστηματικά. Οι νεαρές νεφροπαθείς χωρίς παιδιά είναι λίγες. Έχουμε ήδη τρεις περιπτώσεις που απέκτησαν παιδιά και παρακολουθούνται στο Ιπποκράτειο» ανέφερε ο κ. Καραγκιόζης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει ενημέρωση για θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς γυναίκες, καθώς για τα προγράμματα άσκησης, που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons