Το κουκουνάρι, ο ξηρός καρπός των εορτών και όχι μόνο

345434534.medium.jpg

Πρόκειται για ένα συστατικό στενά συνδεδεμένο με τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα, καθώς συνηθίζεται να προστίθεται τόσο στη γέμιση της παραδοσιακής γαλοπούλας, όσο και σε διάφορες σαλάτες και άλλες γιορτινές συνταγές. Βέβαια, το κουκουνάρι, εκτός από το… άρωμα Χριστουγέννων που φέρνει στο τραπέζι μας, έχει να προσφέρει και πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού.

Τα κουκουνάρια περιέχουν αρχικά, φυτικής προέλευσης πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που περιέχεται σε αυτά, αποτελείται από πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα λεγόμενα «καλά» λιπαρά, που συμβάλλουν στην προστασία της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος.

Επιπλέον, το κουκουνάρι αποτελεί πλούσια πηγή απαραίτητων μετάλλων και ιχνοστοιχείων, όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, ο σίδηρος και το ασβέστιο. Από την άλλη, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και Κ, καθώς και σημαντικά ποσά βιταμινών του συμπλέγματος Β. Τέλος, στα κουκουνάρια περιέχονται αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως οι πολυφαινόλες και τα καροτενοειδή και μικρές ποσότητες φυτοστερολών, οι οποίες έχει φανεί ότι συμβάλλουν στη καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης.

Όσον αφορά στο θερμιδικό περιεχόμενο του κουκουναριού, μια κουταλιά της σούπας, αποδίδει περίπου 60 θερμίδες. Επομένως, θα πρέπει να θυμόμαστε πως πρόκειται για ένα τρόφιμο υψηλής θρεπτικής αξίας αλλά και ενεργειακής πυκνότητας, το οποίο θα ήταν καλό να καταναλώνεται σε ελεγχόμενη ποσότητα, δεδομένου μάλιστα, ότι τόσο το μέγεθος του καρπού του όσο και η ιδιαίτερη γεύση του, μπορούν εύκολα να μας παρασύρουν.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons