Συνεχίζονται οι δοκιμές παρά το θάνατο από το πειραματικό φάρμακο

87724716_87724712.jpg

«Δεν υπάρχει κανείς λόγος να σταματήσουν οι θεραπευτικές δοκιμές στη Γαλλία παρά το θάνατο ενός και την εισαγωγή άλλων πέντε ασθενών στο νοσοκομείο μετά τη συμμετοχή τους σε κλινική δοκιμή φαρμάκου», δήλωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Μαριζόλ Τουρέν.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα, μαζικό, πρωτοφανές στη Γαλλία, πρέπει να κατανοήσουμε τι συνέβη, αλλά τίποτε δεν δικαιολογεί το να σταματήσει το σύνολο των κλινικών δοκιμών», είπε η Τουρέν, ερωτηθείσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό RTL, την επομένη του θανάτου ενός άνδρα στο νοσοκομείο της Ρεν (δυτική Γαλλία).

Η υπουργός υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν ενημερώθηκε για το ατύχημα παρά τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη έκτακτη εισαγωγή στο νοσοκομείο του ασθενούς που είναι σήμερα νεκρός, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση εγκεφαλικού θανάτου για πολλές ημέρες.

«Θα είχε εκτιμηθεί μια πιο γρήγορη ειδοποίηση», είπε. «Απέναντι σε ένα τέτοιο σοβαρό γεγονός, θα περίμενε κανείς από το εργαστήριο να ενημερώσει πιο γρήγορα τις υγειονομικές αρχές», επέμεινε.

Οι έξι εθελοντές συμμετείχαν σε δοκιμή ενός αναλγητικού φαρμάκου την οποία πραγματοποιούσε το γαλλικό εργαστήριο φαρμακευτικής Biotrial για λογαριασμό του πορτογαλικού ομίλου Bial. Οι πέντε ασθενείς που νοσηλεύονται, οι τέσσερις από τους οποίους με διάφορα νευρολογικά προβλήματα, είναι σε «σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την υπουργό.

Τρεις έρευνες, ανάμεσά τους μία δικαστική, διεξάγονται προκειμένου να κατανοηθούν οι αιτίες του ατυχήματος αυτού. Η υπουργός διευκρίνισε πως αναμένει το αποτέλεσμα μίας από τις έρευνες αυτές «μέχρι το τέλος του μηνός»,

Κάθε χρόνο χιλιάδες εθελοντές, συχνά φοιτητές που θέλουν να πληρώσουν τις σπουδές τους, συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές στις οποίες τα καταγεγραμμένα ατυχήματα είναι πολύ σπάνια. Για τη συγκεκριμένη δοκιμή, μια πλήρης εβδομάδα δοκιμών αποτιμάται λίγο παραπάνω από χίλια ευρώ.

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons