Αναστάτωση στην Υγεία για πιθανή αναβολή διορισμών και προσλήψεων

Ιοκάστη Αλειφεροπούλου
 - Virus.com.gr

Ερωτηματικά προκαλεί στους υγειονομικούς η αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να παρατείνει έως την 31n Δεκεμβρίου 2016 την ισχύ της 33/2006 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο (αρ. φύλλου ΦΕΚ 183, 30/12/15), λόγω των δημοσιονομικών συνθηκών και των δαπανών στο Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΙΔ που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με την ΠΥΣ, κατ’ εξαίρεση διορισμός και πρόσληψη επιτρέπεται μόνο ύστερα από έγκριση ειδικής Επιτροπής, αποτελουμένης από τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον Υπουργό Οικονομικών.
Να τοποθετηθεί εγγράφως εάν η ΠΥΣ θα επηρεάσει τον προγραμματισμένο σχεδιασμό νοσηλευτών για το 2016, ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της με αφορμή την ΠΥΣ.

«Η ανάγκη διορισμού ικανού αριθμού νοσηλευτών έχει πλέον καταστεί επιτακτική, η συγκεκριμένη, δε, ανάγκη, κατά την αποψή μας, καθώς και με βάση την κοινή λογική, προφανώς και υπερτερεί της ανάγκης περιστολής της δημόσιας δαπάνης. Κι αυτό γιατί το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της υγείας, που μπορεί να διασφαλιστεί μόνον με την εύρυθμη λειτουργία άρτια στελεχωμένων δομών υγείας, σαφώς υπερτερεί οιωνδήποτε αναγκών δημοσιονομικής διαχείρισης» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Πρόδρος της ΕΝΕ Δημήτρης Σκουτέλης.

Εάν η ΠΥΣ ισχύει και για τον τομέα της Υγείας, ο κ. Σκουτέλης ζητάει, παράλληλα, να του καταστεί σαφές πώς και με ποιο τρόπο συγκεκριμένα θα αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα των υποστελεχωμένων υπηρεσιών.

Αριστοτέλους: Οι προσλήψεις θα συνεχιστούν βάσει του ανακοινωθέντος προγραμματισμού

Κύκλοι της Αριστοτέλους αναφέρουν, πάντως, μετ’ επιτάσεως στο Virus πως η ΠΥΣ δεν επηρεάζει την πορεία των εξαγγελθέντων προσλήψεων εντός του 2016.

Ξεκαθαρίζουν, επιπλέον, πως η αναστολή των προσλήψεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου δεν σχετίζεται κατ’ ουδένα τρόπο με την ΠΥΣ (δείτε εδώ). Αφήνουν, αντίθετα, να διαφανεί ότι το «κόλλημα» οφείλεται σε λάθος εκτιμήσεις και υπολογισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος αναφορικά με τις διαθέσιμες πιστώσεις, λόγω της σύμπτωσης των προσλήψεων με την αλλαγή του έτους.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons