Ανεμβολίαστα τα παιδιά για τη φυματίωση στην Κεντρική Μακεδονία

h1n1.medium.jpg

Τα εμβόλια για τη φυματίωση δεν έχουν σταλεί ακόμα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Ιωάννα Τζάκη.

Η κ. Τζάκη επισημαίνει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού των παιδιών δημοτικού σχολείου για τη φυματίωση, που εκπονεί η Διεύθυνση Υγείας κάθε χρόνο, υλοποιείται κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο έως την άνοιξη ενώ πέρσι τα εμβόλια είχαν σταλεί στις 23 Νοεμβρίου με ημερομηνία λήξης 31 Δεκεμβρίου και ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε εγκαίρως. Υπήρξαν, ωστόσο, περιπτώσεις ανεμβολίαστων παιδιών στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Σερρών και μικρός αριθμός τέτοιων περιπτώσεων στους νομούς Ημαθίας και Χαλκιδικής.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν ανεμβολίαστα παιδιά από πέρσι που θα πρέπει να εμβολιαστούν, ενώ φέτος δεν έχουν εμβολιαστεί οι μαθητές της Α΄ δημοτικού, ο αριθμός των οποίων σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, υπολογίζεται σε 40.000» αναφέρει η κ. Τζάκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή σχετική ενημέρωση που έκανε στην Περιφέρεια. Η ίδια διευκρινίζει ότι πέρσι, δηλαδή για τη σχολική χρονιά 2014-2015, εμβολιάστηκαν 35.000 παιδιά ενώ κατά τη διάρκεια του έτους δεν υπήρξε κρούσμα φυματίωσης σε παιδιά, σε αντίθεση με ενήλικες σε οποίους καταγράφηκαν κρούσματα.

«Από την ενημέρωση που έχουμε από το υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Παστέρ προκύπτει ότι υπάρχει πρόβλημα από τη χώρα προέλευσης των εμβολίων, τη Δανία» λέει η κ. Τζάκη και σημειώνει ότι υπάρχουν πληροφορίες περί μετακίνησης του εμβολιασμού κατά της φυματίωσης σε μικρότερες ηλικίες, ακόμη και σε νεογνά. «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα κενό στους εμβολιασμούς για τις ηλικίες από νεογνά μέχρι παιδιά έξι ετών» προσθέτει.

Η παραγγελία των εμβολίων φέτος έγινε στις 9 Ιουνίου και επαναλήφθηκε τον Σεπτέμβριο και αναφέρει ότι είναι η πρώτη χρονιά που δεν εκδόθηκε σχετική εγκύκλιος από το αρμόδιο υπουργείο. Η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα για την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού ανά πάσα στιγμή.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons