Διάγνωση του Αλτσχάιμερ από… οσμή στα ούρα!

altsxaimer-656x410.jpg

Οσμή στα ούρα μπορεί να δείξει εάν ένας άνθρωπος είναι πιθανό να εμφανίσει Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν πως αμέσως πριν την εμφάνιση σημαντικών αλλαγών στον εγκέφαλο που συνδέονται με την άνοια, καταγράφεται μια μοναδική οσμή στα ούρα.

Η αναγνώριση αυτού του πρώιμου βιοδείκτη για το Αλτσχάιμερ μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση της εκφυλιστικής νόσου πριν την έναρξη της εγκεφαλικής εκφύλισης και την επιδείνωση της πνευματικής κατάστασης.

Θα μπορούσε επίσης να ανοίξει το δρόμο για νέες θεραπείες που επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Ο Δρ Bruce Kimball, από το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας και το Monell Chemical Senses Center, συντάκτης της δημοσίευσης, τονίζει πως οι προηγούμενες έρευνες εστίαζαν στις αλλαγές των οσμών του σώματος που οφείλονταν σε εξωγενείς παράγοντες όπως οι ιοί ή τα εμβόλια.

«Τώρα έχουμε ενδείξεις πως η οσμή των ούρων μπορεί να αλλάξει από αλλαγές στα εγκεφαλικά χαρακτηριστικά της νόσου του Αλτσχάιμερ», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμη και για άλλες νευρολογικές παθήσεις», προσθέτει.

Το Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και εκτιμάται πως εμφανίζεται σε 5,1 εκατομμύρια Αμερικανούς άνω των 65 ετών.

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέταση που να οδηγεί σε κατηγορηματική διάγνωσή του, σε ζώντες ανθρώπους. Η εξέλιξη της νόσου δεν μπορεί ούτε να αναστραφεί ούτε να σταματήσει, αλλά μια ακριβής διάγνωση μπορεί αν δώσει στους ασθενείς το χρόνο να σχεδιάσουν το μέλλον τους και να αναζητήσουν τρόπους ανακούφισης από τα συμπτώματα.

«Παρότι η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο, η αναγνώριση μιας διακριτικής οσμής είναι πιθανό να δείξει κάποτε το δρόμο της διάγνωσης του Αλτσχάιμερ στα αρχικά του στάδια με βάση τους ανθρώπινους βιοδείκτες», τονίζει ο έτερος συντάκτης της δημοσίευσης, Δρ Daniel Wesson, από τη σχολή Case Western Reserve University School of Medicine.

Επιφυλακτικός εμφανίζεται ο Δρ Doug Brown, διευθυντής ερευνών στην Alzheimer’s Society, προειδοποιώντας πως είναι πολύ νωρίς για να αποφανθεί κανείς σχετικά με το εάν η έρευνα αυτή θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διάγνωση του Αλτσχάιμερ πριν οι πάσχοντες εμφανίσουν συμπτώματα σχετιζόμενα με τη μνήμη τους.

«Οι δοκιμές έγιναν σε γενετικά μεταλλαγμένα ποντίκια, δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν θα δούμε τις ίδιες ακριβώς αλλαγές στην οσμή των ούρων στους ανθρώπους», τόνισε.

Αναγνώρισε πάντως πως είναι μια «ενδιαφέρουσα προσέγγιση» στο πρόβλημα έγκαιρης διάγνωσης του Αλτσχάιμερ, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι πολύ νωρίς για να φανεί αν αυτός θα μπορούσε να γίνει αξιόπιστος τρόπος διάγνωσης στους ανθρώπους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons