«Απειλή» και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ο ιός Ζίκα

BRAZIL-688x459.jpg

Με προβλήματα απειλούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, λόγω φόβων για τον ιό Ζίκα που έχει ήδη προκαλέσει γεννήσεις 4.000 βρεφών με μικροκεφαλία.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ειδικοί της υγείας από όλο τον κόσμο συμβουλεύουν γυναίκες θεατές αλλά ακόμα και αθλήτριες «σε ηλικία τεκνοποίησης», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους να ταξιδέψουν στη Βραζιλία, καθώς η χώρα πλήττεται από τον ιό.

Ρώσοι και Αυστραλοί έχουν εκφράσει ανησυχίες για τις γυναίκες που προετοιμάζονται να διαγωνιστούν ενώ πολλές αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο δίνουν στις γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης να αλλάξουν ή να ακυρώσουν τα εισιτήριά τους για να αποφύγουν τις περιοχές εξάπλωσης του ιού- η χειρότερη κατάσταση καταγράφεται στη Βραζιλία.

Όλα αυτά προσθέτουν ακόμα έναν «πονοκέφαλο» στη Βραζιλία που ήδη έδινε μάχη για την προετοιμασία των Αγώνων- ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στο Ρίο ντε Τζανέιρο υπάρχουν πολλές περιοχές που ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κουνουπιών.

Ειδικοί προειδοποιούν πως ο ιός έχει «δυναμική εκρηκτικής πανδημίας» και μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο μολύνοντας έως τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εμβόλιο που να προστατεύει τα πιθανά θύματα.

«Χάνουμε πανηγυρικά αυτή τη μάχη», δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Υγείας Marcelo Castro.

Αλλά οι οργανωτές υπογραμμίζουν πως οι Αγώνες θα προχωρήσουν κανονικά επειδή είναι πεπεισμένοι πως η Βραζιλία θα έχει καταφέρει να ελέγξει την εξάπλωση του ιού μέχρι τον Αύγουστο.

Παρόλες τις προσπάθειες και τις συντονισμένες επιχειρήσεις φαίνεται πως η κυβέρνηση στηρίζεται σε έναν ανεξέλεγκτο παράγοντα για να τη «βοηθήσει»: τον καιρό, το ξηρό και δροσερό κλίμα που αναμένεται τον Αύγουστο, κατά τη διοργάνωση των Αγώνων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons