Συναγερμός στην Ευρώπη για τα κρούσματα του ιού Ζίκα

mollivirus_1509.jpg

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται και η Ευρώπη πλέον, μετά τη Αμερική, για τα κρούσματα του ιού Ζίκα, στον οποίο αποδίδονται αλλεπάλληλα περιστατικά μικροκεφαλίας σε βρέφη που γεννήθηκαν στη Λατινική Αμερική.

Μέχρι στιγμής στην Ευρώπη έχουν εντοπιστεί από την περασμένη εβδομάδα κρούσματα του ιού που μεταδίδεται από τα κουνούπια σε τουλάχιστον έξι ευρωπαϊκές χώρες, τη Βρετανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Δανία, την Ελβετία και την Ολλανδία. Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν έχει εντοπιστεί σε εγκυμονούσες.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό, στη Δανία ο ιός εντοπίστηκε σε ένα νεαρό άτομο που είχε ταξιδέψει στη Λατινική Αμερική, ενώ δύο κρούσματα στην Ελβετία, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Υγείας, εντοπίστηκαν σε άτομα που είχαν ταξιδέψει στην Αϊτή και την Κολομβία.

Τις τελευταίες ημέρες, οι βρετανικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι εντόπισαν τρία κρούσματα, Βρετανούς που είχαν ταξιδέψει στην Κολομβία, το Σουρινάμ και τη Γουιάνα, ενώ δέκα είναι τα κρούσματα στην Ολλανδία.

Η ΛΙσαβόνα ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν τέσσερις ασθενείς που όλοι τους είχαν ταξιδέψει στη Βραζιλία, με τους φορείς του ιού να μην χρειάζονται νοσηλεία καθώς είναι σε ήπια μορφή.

Στην Ιταλία από το 2015 έχουν εντοπιστεί πέντε κρούσματα σε ταξιδιώτες που είχαν επιστρέψει από τη Βραζιλία, ενώ και τα πέντε άτομα έχουν θεραπευθεί πλήρως.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons