Σιωπηλό το ένα στα τρία εμφράγματα

DGS.jpg

Ένα στα τρία εμφράγματα είναι σιωπηλό και συνήθως αυτός ο τύπος εμφράγματος προτιμάει τις γυναίκες, μετά την εμμηνόπαυση, τους διαβητικούς και τους ηλικιωμένους. Στις γυναίκες μάλιστα διαγιγνώσκεται πολύ αργότερα απ΄ ότι στους άνδρες, δηλώνει καρδιολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας Δημήτρης Ρίχτερ, στο Πρακτορείο Fm.

«Σε μεγάλες καταγραφικές μελέτες έχουμε βρει ότι περίπου το ένα τρίτο έως το ένα τέταρτο των εμφραγμάτων που υπήρχαν, ο ασθενής δεν το είχε καταλάβει. Η λέξη σιωπηλό σημαίνει ότι δεν έχουμε στην πραγματικότητα κανένα σύμπτωμα, οπότε εκεί είναι ένα πολύ πιο δύσκολο κομμάτι, αναφέρει ο γνωστός καρδιολόγος και τονίζει ότι για τις γυναίκες έχει φανεί σε όλο τον κόσμο, πως όταν παθαίνουν ένα στεφανιαίο επεισόδιο, έχουν πιο άτυπα συμπτώματα.

«Τι σημαίνει άτυπο: Ότι δεν έχεις τον κλασσικό πόνο, ο οποίος είναι σαν βάρος, πιέζει στο στήθος, ορισμένες φορές πιάνει σαγόνι, ορισμένες φορές πιάνει αριστερό χέρι, κάτι το οποίο όμως είναι εμφανές, ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι γυναίκες για παράδειγμα πολλές φορές το έχουν ως μία δύσπνοια, ή ως ένα σύμπτωμα που δεν καταλαβαίνουν επακριβώς τι είναι. Εδώ και 4 χρόνια στην Αμερική έχει ξεκινήσει μία πολύ μεγάλη καμπάνια, για να ενημερώσει τις γυναίκες, ότι έχουν διαφορετικό τρόπο εμφάνισης των συμπτωμάτων, όσο και τους γιατρούς ότι πρέπει να το προσέξουν, γιατί πολλές φορές έρχονται γυναίκες με καρδιακό πρόβλημα στο νοσοκομείο και η διάγνωση τους γίνεται πολύ πιο καθυστερημένα από ότι στους άντρες».

Ο μόνος κίνδυνος που έχουν οι γυναίκες από την καρδιά τους, μέχρι την εμμηνόπαυση , είναι να μείνουν χήρες, λέει χαριτολογώντας ο κ. Ρίχτερ, γιατί όπως αιτιολογεί, όσο η γυναίκα προστατεύεται από την έμμηνο ρύση και τα οιστρογόνα τα οποία παράγει, είναι πολύ χαμηλό το κομμάτι των καρδιακών. «Ωστόσο μετά τα 50 φαίνεται ότι αυξάνονται σημαντικά τα καρδιαγγειακά. Μέχρι τα 70-75 έχει ισοφαριστεί το νούμερο καρδιακών όσο είναι και των ανδρών. Οπότε θα λέγαμε ότι μία γυναίκα, μετά τα 55 κατά μέσον όρο, βρίσκεται σε κατηγορία κινδύνου».

Ο κ. Ρίχτερ θεωρεί ότι ναι μεν ο έλεγχος είναι σημαντικός από πλευράς εξετάσεων, ωστόσο τονίζει ότι είναι πιο σημαντικό να προλάβει κανείς να μην το πάθει, με τον τρόπο ζωής του.:« Να μην καπνίζουμε, να προσέχουμε το βάρος μας, να περπατάμε, να ελέγχουμε την πίεση και τη χοληστερίνη μας, να προσπαθήσουμε να μη γίνουμε διαβητικοί και ταυτόχρονα ψυχολογικά να μην έχουμε ούτε άγχος ούτε κατάθλιψη».

Όσον αφορά τον καρδιολογικό έλεγχο ο κ. Ρίχτερ αναφέρει: «Σε πολύ γενικές γραμμές θα πρέπει να γίνεται μεταξύ ενός και πέντε ετών, ανάλογα με το ιστορικό του κάθε ατόμου κι αυτό ξεκινάει από μία ηλικία μετά τα 40 για τους άνδρες και μετά τα 50 για τις γυναίκες».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons