Τις πάγιες θέσεις του ΙΣΑ για τον ΕΟΠΥΥ, διατύπωσαν ο πρόεδρος Γ. Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ ,στο πλαίσιο σημερινής συνάντησης, με τον πρόεδρο του Φορέα Σ. Μπερσίμη


Δημοσιεύθηκε 07 Ιανουάριος 2016

Έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΙΣΑ, για υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, με όλους τους γιατρούς και επανεξέταση των ληστρικών μέτρων του clawback και του rebate.
Η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, η άμεση καταβολή των ληξιπροθέσμων, η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με όλους τους γιατρούς και η κατάργηση των ληστρικών μέτρων του clawback και του rebateήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, του προεδρείου και των μελών του Δ.Σ του ΙΣΑ ,με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ,διατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις του ΙΣΑ ,σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού και τονίστηκε ότι ο Ιατρικός κόσμος δεν θ ανεχτεί τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας ,για τους ασφαλισμένους καθώς και την ασυνέπεια του Φορέα που έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους παρόχους υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σ. Μπερσίμης, ήταν θετικός στα αιτήματα που διατυπώθηκαν και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία με τον ΙΣΑ. Ειδικότερα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ,συμφώνησε για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, μέσω των ιατρικών συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ -αφού προηγηθεί μελέτη -,καθώς και για την ανάγκη επανεξέτασης των άδικων μέτρων του clawback και του rebate . Ακόμη συμφωνήθηκε να υπάρξει κώδικας δεοντολογίας μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του ΙΣΑ ,μέσω του οποίου θα ελέγχονται οι παραβάτες γιατροί καθώς και ότι δεν θα κοινοποιούνται οι ποινές των γιατρών ,χωρίς να προηγηθεί σχετική ενημέρωση του ΙΣΑ .

«Ο ΙΣΑ είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια. Η συνεχής υποχρηματοδότισή του έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών,για τους ασφαλισμένους απειλώντας τόσο τη πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επαναδιατυπώθηκαν οι πάγιες θέσεις του ΙΣΑ, για την εύρυθμη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οποίες είναι απαραίτητη:
Η αξιοποίηση των διαγνωστικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Η κατάργηση του clawback και του rebate.
Η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για όλους τους ιατρούς, μέσω των ιατρικών συλλόγων υπό την αιγίδα του ΠΙΣ και άνοιγμα ιδίως των συμβάσεων στους νέους ιατρούς
Να καταβληθούν τα ληξιπρόθεσμα ποσά που οφείλονται από τα ταμεία που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010,2011,2012 και το 10 % των επισκέψεων των ετών 2012 έως 2015 που ακόμα δεν έχει αποπληρωθεί.
Είναι αναγκαία η εκτέλεση παραπεμπτικών εντός του ιδίου χρονικού διαστήματος είτε σε δημόσια, είτε σε ιδιωτική δομή.
Τα παραπεμπτικά για εξετάσεις και πράξεις που συνταγογραφούνται και είναι εντός διαγνωστικών πρωτοκόλλων να πληρώνονται χωρίς Clawback και Rebate.
Η διαπραγμάτευση για τις αμοιβές θα πρέπει να γίνεται μέσω του Ιατρικών Συλλόγων 
Oι συμβάσεις με τα διαγνωστικά εργαστήρια με σκοπό την παροχή προληπτικού ελέγχου θα πρέπει να γίνεται μέσω των Ιατρικών Συλλόγων. 

Είναι ανεπίτρεπτη η υποκοστολόγηση των εξετάσεων και πράξεων που διαλύει τα μικρά εργαστήρια προς όφελος των αλυσίδων. Η ανακοστολόγηση θα πρέπει να επιτευχθεί μέσω προτάσεων των επαγγελματικών και επιστημονικών ενώσεων και των Ιατρικών Συλλόγων. Βάση θα πρέπει να αποτελεί το κόστος ορθολογικά οργανωμένου φορέα. 

Να εφαρμοστεί πλήρως το ΦΕΚ Β' 35/18-1-2015 για τα αριθμητικά όρια.
Ο έλεγχος για την ποιότητα των εργαστηρίων να γίνεται από τις επιτροπές του Ιατρικού Συλλόγου, ώστε να μην υπόκεινται οι φορείς σε περαιτέρω έξοδα για πιστοποίηση ISO.
Ο κωδικός της ανοικτής περίθαλψης για εργαστηριακές εξετάσεις να έχει υποκωδικούς για κάθε κατηγορία εργαστηριακών εξετάσεων όπως βιοχημικές, απεικονιστικές με διαχωρισμόtriplex-μαγνητικών-αξονικών πυρηνικής ιατρικής κλπ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons