Επτά παράξενες αλήθειες που δεν ξέρατε για τον ύπνο

ypnos-735x459.jpg

Αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες στιγμές πολλών ανθρώπων. Η ώρα του ύπνου για πολλούς είναι ιερή και δεν την ανταλλάσσουν με τίποτα! Είστε σίγουροι όμως ότι γνωρίζετε τα πάντα για τον ύπνο, αυτή την αγαπημένη ανάγκη που πολλές φορές γίνεται απόλαυση;

Υπάρχουν μερικές εντυπωσιακές και άγνωστες πληροφορίες που θα αλλάξουν όσα πιστεύατε μέχρι σήμερα για τα όνειρα και τον ύπνο… Διαβάστε επτά παράξενες αλήθειες που πιθανόν δεν γνωρίζετε!

1. Τα όνειρα είναι… πολύχρωμα

Το 70% των ανθρώπων βλέπει έγχρωμα όνειρα, ενώ το υπόλοιπο 30% βλέπει ασπρόμαυρα ενώ πολλά όνειρα τα βλέπει κάποιος περισσότερες από μία φορές στη ζωή του και γίνεται κάτι σαν εμμονή. Οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

2. Πόσοι είναι υπνοβάτες

Γνωρίζετε πόσοι άνθρωποι είναι υπνοβάτες ή έχουν βιώσει αυτή την κατάσταση έστω για μια φορά; Σύμφωνα με έρευνες ένα ποσοστό περίπου του 15% των ανθρώπων αναφέρει ότι είναι υπνοβάτης. Δεν είναι και λίγο..

3. Άντρες και γυναίκες κοιμούνται το ίδιο;

Μπορεί να κοιμούνται το ίδιο αλλά δεν έχουν την ίδια ανάγκη για ύπνο. Μια γυναίκα χρειάζεται μια επιπλέον ώρα ύπνου, συγκριτικά με έναν άντρα.

4. Πόσο κοιμούνται οι νέοι γονείς

Σύμφωνα με έρευνες όταν έρχεται ένα νέο μέλος στην οικογένεια οι γονείς κυριολεκτικά χάνουν τον ύπνο τους. Ένας νέος γονέας χάνει τον πρώτο χρόνο από τη γέννηση του μωρού του 1055.6 ώρες ύπνου, δηλαδή περίπου 44 ημέρες.

5. Τι κάνει ένας γρήγορος ύπνος

Και όταν λέμε γρήγορος ύπνος εννοούμε πολύ γρήγορος, των 6 λεπτών… Ένας γρήγορος ύπνος διάρκειας 6 λεπτών, μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη σας.

6. Τι σχέση έχουν τα όνειρα με τις ταινίες

Το ξέρατε ότι όταν παρακολουθείτε ταινίες χωρίς ήχο, τα όνειρά σας μπορεί να είναι… βουβά; Κι όμως σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ισχύει.

7. Ποια είναι η πιο συχνή ηλικία υπνοβασίας

Τα πιο συχνά περιστατικά υπνοβασίας εμφανίζονται στην ηλικία μεταξύ τριών και επτά ετών και όχι στους ενήλικες.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons