Θερίζει η γρίπη στην Ελλάδα με το κυρίαρχο στέλεχος Η1Ν1

gripi.medium.jpg

Συνεχίζεται η «επίθεση» της γρίπης στη χώρα μας. Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου τέσσερις ασθενείς κατέληξαν ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της γρίπης σε 18, ενώ καταγράφηκαν δώδεκα σοβαρά νέα κρούσματα.

Τουλάχιστον 45 ασθενείς αναμένουν διασωληνωμένοι να βρεθεί ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Αττική, με τους μισούς εξ αυτών να είναι  ηλικίας κάτω των 50 χρόνων, και να χαρακτηρίζονται περιστατικά γρίπης με βαριές επιπλοκές μετά τη μόλυνσή τους με το εφετινό κυρίαρχο στέλεχος γρίπης Α(Η1Ν1).

Συνολικά, από τις αρχές του έτους έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 128 ασθενείς με γρίπη, αριθμός πολύ υψηλός και ιδίως σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2015 και του 2014.

Για μια «βαριά» από πλευράς νοσηρότητας περίοδο εποχικής γρίπης κάνουν λόγο οι ειδικοί γιατροί, που απευθύνουν νέα έκκληση στα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν έναντι της γρίπης ακόμα και σήμερα.

«Από τα μέχρι σήμερα στοιχεία, εκτιμούμε ότι εφέτος θα καταγραφεί μια περίοδος εποχικής γρίπης αντίστοιχη με αυτή του 2010-2011, οπότε είχαν καταγραφεί συνολικά 370 περιστατικά που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Εντατική και ήταν μια από τις χειρότερες, από αυτή την άποψη, των τελευταίων ετών», σημειώνει στην «Καθημερινή» ο λοιμωξιολόγος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρης Τσιόδρας. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχαν καταγραφεί 248 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης. Οπως προσθέτει, στη συντριπτική τους πλειονότητα οι ασθενείς με επιπλοκές είχαν προσβληθεί από τον πανδημικό υπότυπο της γρίπης Α (Η1Ν1), που καλύπτεται από το φετινό εμβόλιο. Αν και οι περισσότεροι ήταν άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας και ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών, ήταν αυτοί που είχαν εμβολιαστεί εφέτος έναντι της γρίπης.

Ο κ. Τσιόδρας συμβουλεύει τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (ηλικιωμένοι άνω των 60 ετών, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, με ανοσοκαταστολή, μεταβολικά νοσήματα, έγκυοι, θηλάζουσες, παχύσαρκοι και παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια) να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα, αλλά και να είναι σε εγρήγορση μόλις εμφανίσουν συμπτώματα γρίπης να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους, προκειμένου να ξεκινήσουν εντός 48ώρου θεραπεία με αντιιικά φάρμακα. Αμεση έναρξη θεραπείας με αντιιικά φάρμακα πρέπει να κάνουν και όλοι όσοι εμφανίζουν από την αρχή της ασθένειας έντονα συμπτώματα. «Για τους υπόλοιπους, αυτό που χρειάζεται είναι ξεκούραση, άφθονα υγρά, υγιεινή των χεριών και κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά το φτάρνισμα και τον βήχα, και παραμονή στο σπίτι για όσο διάστημα είμαστε άρρωστοι», καταλήγει ο κ. Τσιόδρας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons