Κοντά σε εμβόλιο για τον MERS βρίσκονται οι επιστήμονες

emvolia.medium.jpg

Ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του ιού MERS έκαναν οι επιστήμονες, οι οποίοι τροποποίησαν γενετικά ένα εμβόλιο για τον ιό της ευλογιάς, έτσι ώστε να προστατεύει τις καμήλες, το ζώο που μεταφέρει τον ιό στους ανθρώπους.

Οι γιατροί ελπίζουν ότι το εμβόλιο θα εμποδίσει την εξάπλωση του ιού MERS στις καμήλες και, κατ” επέκταση, στους ανθρώπους. Ο εν λόγω ιός αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι μολύνει ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία το 2012. Από τότε, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν αναφερθεί πάνω από 1.600 περιστατικά και από αυτά περίπου 600 έχουν καταλήξει στο θάνατο του ασθενούς.

Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτη, πνευμόνων, νεφρών κ.α., είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Η εξάπλωση του ιού -προς το παρόν τουλάχιστον- περιορίζεται σε όσους έχουν έρθει σε στενή επαφή με τους φορείς του ιού, όπως μέλη της οικογένειας και ιατρικό προσωπικό. Οι επιστήμονες ανησυχούν μήπως ο ιός σταδιακά μεταλλαχθεί, ώστε να εξαπλώνεται πιο εύκολα μεταξύ των ανθρώπων.

Έχουν αναφερθεί κρούσματα του ιού σε 26 χώρες, με το επίκεντρό τους στην Αραβική χερσόνησο, σύμφωνα με το BBC. Δεν υπάρχουν ακόμη θεραπείες για τον ιό, αλλά καταβάλλεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Η ανάπτυξη εμβολίου για τις δομάδες καμήλες αποτελεί ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα, καθώς πιστεύεται ότι ο ιός μολύνει τους ανθρώπους μέσω των σωματικών υγρών του ζώου, προκαλώντας αρχικά συμπτώματα που μοιάζουν με το κρυολόγημα.

Οι ερευνητές από την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Ισπανία, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπαρτ Χάαγκμανς του ολλανδικού Ιατρικού Κέντρου Έρασμος, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», δήλωσαν ότι το εμβόλιο δεν εμπόδισε τελείως την μόλυνση των καμηλών, όμως περιόρισε σημαντικά την παρουσία του ιού στον οργανισμό τους, καθώς και τα συμπτώματα της λοίμωξης.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons