Καθησυχάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ για το κρούσμα μηνιγγίτιδας στη Μυτιλήνη

keelpno.medium.jpg

Σχετικά με το κρούσμα πιθανής μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου σε ανήλικο πρόσφυγα από τη Συρία, ο οποίος κατέληξε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο»,  το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχει δώσει  όλες οι προβλεπόμενες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις που αφορούν στη διερεύνηση- άμεση ιχνηλάτηση και διαχείριση των στενών επαφών του πιθανού κρούσματος τόσο στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στον Καρα Τεπέ Λέσβου, όσο και εκείνων που ενεπλάκησαν με την διαχείριση του, ενώ παράλληλα αναμένεται η εργαστηριακή διάγνωση.

Το άτυχο κοριτσάκι με τα άλλα δυο του αδέλφια ανάλογης ηλικίας και τους γονείς τους είχαν αποβιβασθεί σε ακτή της Λέσβου χθες το πρωί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο κέντρο Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών και Προσφύγων στη Μόρια όπου και καταγράφηκαν. Εκεί το παιδί εξετάστηκε από πιστοποιημένο γιατρό γενικής ιατρικής και έχει καταγραφεί ότι διαπιστώθηκε ότι είχε ελαφριά δεκατική πυρετική κίνηση (37,4 βαθμοί).

Του δόθηκε αντιπυρετική αγωγή καθώς και περαιτέρω οδηγίες στους γονείς του και όλοι μαζί μεταφέρθηκαν αργά το βράδυ στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ προκειμένου να διανυκτερεύσουν και στη συνέχεια να συνεχίσουν το ταξίδι τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons