Αν έχετε καλή μνήμη κινδυνεύετε περισσότερο από άνοια

anthrwpinh_mnhmh.medium.jpg

Οι άνθρωποι που θυμούνται τα πάντα με πολλές λεπτομέρειες έχουν πιο μεγάλο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα άνοιας αργότερα στη ζωή τους λένε οι επιστήμονες.

Νέα έρευνα από το Rotman Research Institute, στο Τορόντο του Καναδά, μελέτησε τις μνήμες 66 νέων υγιών ενηλίκων με μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο στο διαδίκτυο περιγράφοντας πόσο καλά θυμούνταν αυτοβιογραφικές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια οι ειδικοί τους έκαναν μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλου. Η έρευνα εστίασε στη σύνδεση ανάμεσα, στο ιππόκαμπο, που είναι η περιοχή που σχετίζεται με τη μνήμη, και άλλες περιοχές του εγκεφάλου.

Όσοι θυμόντουσαν το παρελθόν τους με πολλές λεπτομέρειες εμφάνιζαν μεγάλη σύνδεση ανάμεσα στον ιππόκαμπο και περιοχές που σχετίζονται με οπτικές λειτουργίες. Όσοι θυμόντουσαν το παρελθόν τους γενικά και χωρίς πολλές λεπτομέρειες παρουσίαζαν μεγάλη σύνδεση ανάμεσα στον ιππόκαμπο και περιοχές που σχετίζονται με την οργάνωση και τη λογική. Οι ερευνητές θεωρούν ότι τα παραπάνω έχουν να κάνουν και με το πώς το γήρας επηρεάζει τον εγκέφαλό μας.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι καθώς μεγαλώνουμε και κυρίως όταν επέρχεται η άνοια το πρώτο με το οποίο δυσκολευόμαστε είναι το να ανακαλούμε λεπτομέρειες. Έτσι, θεωρούν ότι όσοι έχουν συνηθίσει να έχουν μνήμες πλούσιες σε λεπτομέρειες θα επηρεαστούν περισσότερο από την εγκεφαλική έκπτωση που επέρχεται όσο θα γερνάνε. Όσοι όμως θυμούνται γενικά τα γεγονότα μπορεί να διατηρούν καλύτερη τη μνήμη τους και καθώς θα γερνάνε.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons