Βγήκε το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων! Ποια φάρμακα βγαίνουν στην ελληνική αγορά

ΦΑΡΜΑΚΑ

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
HEALTH REPORT
Μετά από μέρες διαπραγματεύσεων με τις φαρμακευτικές εταιρείες για τις τιμές των σκευασμάτων αλλά και αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, εξεδόθη τελικώς το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων.

Το βράδυ της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου βγήκε και επισήμως στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που περιλαμβάνει μειώσεις τιμών σε υπάρχοντα φάρμακα, ενώ περιέχει και τιμές για νέα φάρμακα.
Γεγονός που σημαίνει πως νέες θεραπείες θα είναι πια διαθέσιμες και στη χώρα μας, αλλά το πρόβλημα είναι πως παραμένει άγνωστο πότε αυτές θα αποζημιώνονται ώστε να φθάνουν δωρεάν στους ασθενείς.
Και αυτό διότι θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να ξεπεραστούν διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει, ώστε να προχωρήσει η επιτροπή της λεγόμενης θετικής λίστας, που εγκρίνει την αποζημίωση των φαρμάκων, στις σχετικές διαδικασίες.
Τα νέα φάρμακα που εντάχθηκαν στο νέο δελτίο τιμών και αναμένεται κάποια στιγμή να αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση αφορούν μεταξύ άλλων την Ηπατίτιδα c, τον καρκίνο του πνεύμονα, το μελάνωμα κ.α

Η φαρμακευτική αγορά αλλά και οι ασθενείς καιρό τώρα περίμεναν την έκδοση του νέου δελτίου τιμών ώστε να βγουν και στη χώρα μας νέα σκευάσματα αλλά και για ναοριστικοποιηθούν οι τιμές.

Η καθυστέρηση πάντως δεν ήταν τυχαία καθώς είχαν εντοπισθεί αμέτρητα λάθη στην τιμολόγηση των φαρμάκων με αποτέλεσμα να πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία των συνομιλιών με τις ενδιαφερόμενες φαρμακευτικές εταιρείες.

Πάντως το πρόβλημα από δω και πέρα εστιάζεται στο γεγονός για το πότε τα νέα φάρμακα θα ενταχθούν στη θετική λίστα ώστε να αποζημιώνονται για τους ασθενείς.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons