Ορατός ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Papageorgiou-Nosokomeio-Thessaloniki-_ph

Ορατός εξακολουθεί να παραμένει ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας του Παπαγεωργίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς το ποσό των 4.700.000 ευρώ που έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας για την άμεση αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων του νοσηλευτικού ιδρύματος δεν αρκεί για να καλύψει τη μισθοδοσία του προσωπικού εξ ολοκλήρου.

«Το ποσό αυτό αποτελεί το υπόλοιπο της επιχορήγησης για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού, η οποία είχε εγκριθεί από την αρχή του έτους 2015, συνολικού ύψους 35.000.000 ευρώ. Ας σημειωθεί ότι το ποσό αυτό δεν καλύπτει την ετήσια μισθοδοσία του προσωπικού εξ ολοκλήρου, αλλά κατά ποσοστό 90%, δεδομένου ότι αυτή ανέρχεται στο ποσό των 39.000.000 ευρώ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Όσον αφορά το ποσό των 10.000.000 ευρώ, η καταβολή του οποίου έχει δρομολογηθεί για την αποπληρωμή «σημαντικού μέρους» των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το Παπαγεωργίου, η διοίκηση του νοσοκομείο επισημαίνει ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί μόνο στο 5% των συνολικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο, οι οποίες ανέρχεται στο ποσό των 210.000.000 ευρώ. Από το ποσό αυτό το νοσοκομείο θα διαθέσει 4.000.000 ευρώ για αμοιβές προσωπικού τρέχοντος έτους (Δεκέμβριος 2015) και με το υπόλοιπο των 6.000.000 ευρώ θα εξοφλήσει μέρος των οφειλών του προς προμηθευτές για το έτος 2013, οι οποίες για το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2013 ανέρχονται στο ποσό των 11.000.000 ευρώ επί συνόλου οφειλών 77.000.000 ευρώ έως σήμερα.

Να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου βρίσκεται αντίδικο σε 28 αγωγές για καταβολή τιμήματος από ανεξόφλητα τιμολόγια, οι οποίες εκκρεμούν στα δικαστήρια και μπορούν να εξελιχθούν με έκδοση εκτελεστών δικαστικών αποφάσεων.

Η διοίκηση του νοσηλευτικού ζητάει ίση μεταχείριση με τα άλλα νοσοκομεία, η χρηματοδότηση των οποίων από τον κρατικό προϋπολογισμό καλύπτει το 100% της μισθοδοσία του προσωπικού, ενώ στην περίπτωση του Παπαγεωργίου η μισθοδοσία καλύπτεται σε ποσοστό 90%.

«Η άνιση μεταχείριση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είναι προφανής και το πρόσφατο “σενάριο” διάσωσής του είναι ανεπαρκές. Η ίση μεταχείρισή του με τα άλλα δημόσια νοσοκομεία είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του, να εκπληρώσει τους στόχους του και να παράσχει εκείνες τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν στους ασθενείς» επισημαίνει η διοίκηση του Παπαγεωργίου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons