Το δέντρο της διαδικασίας και το δάσος της πολιτικής...

Ο Τζων Κέννεντυ έλεγε πως «Ένα λάθος γίνεται σφάλμα μόνο όταν προτιμήσουμε να μην το διορθώσουμε». Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε λάθος πολιτική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου, η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη βιασύνη μερίδας στελεχών να εγείρει ζήτημα ευθυνών την επομένη των χαμένων εκλογών του Σεπτεμβρίου, χωρίς να έχει προηγηθεί διαδικασία αποτίμησης των αιτιών. Ένα λάθος το οποίο συμπληρώθηκε από μία καταφανώς ανεπαρκή επιλογή ως προς τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας, όχι μόνο ως προς το τεχνικό κομμάτι αλλά και ως προς το πολιτικό περιεχόμενο της προεκλογικής εκστρατείας που ακολουθήθηκε, ευτυχώς όχι από όλους. Κενή συνθηματολογία και προσπάθεια πρόκλησης δημοσίων αντιπαραθέσεων χωρίς πολιτική ουσία, ούτε για την Παράταξη αλλά ούτε και για τη Χώρα. Οι τελευταίοι δύο μήνες είναι πολιτικά χαμένοι για τη Νέα Δημοκρατία. Η επιμονή και εμμονή όμως στη λάθος διαδικασία εγκυμονούν τον κίνδυνο να την οδηγήσουν σε στρατηγικό σφάλμα σχετικά με το ρόλο που έχει να διαδραματίσει στην πολιτική ζωή, σε μία χρονική συγκυρία κρίσιμη κατά την οποία οι Πολίτες αντιλαμβάνονται με ραγδαίους ρυθμούς την αδυναμία της συγκυβέρνησης να ανταποκριθεί έστω και στοιχειωδώς στις ανάγκες της Χώρας. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει άμεσα να σταματήσει να εστιάζει στο δέντρο της διαδικασίας και να δει το δάσος της πολιτικής. Έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει την εκλογική διαδικασία ανάδειξης Προέδρου και να
πετύχει ένα συνολικό πολιτικό restartπου θα την ξαναφέρει σε επαφή με την Κοινωνία την πιο κρίσιμη και χρήσιμη στιγμή.
Η πολιτική, οι προτάσεις, το πρόγραμμα και το στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον των Πολιτών και της Χώρας, που θα διαμορφωθούν μέσα από μία βαθιά πολιτική διαδικασία προσυνεδριακού διαλόγου και θα επικυρωθούν από το Συνέδριο της Παράταξης, είναι το διαβατήριο ώστε οι Πολίτες να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως συνταξιδιώτη για το Αύριο. Το προσεχές τρίμηνο η Κεντροδεξιά έχει την ευκαιρία και υποχρέωση να οργανώσει και διεξαγάγει μία ανοιχτή διαδικασία αποτίμησης και αναγνώρισης των λαθών της, κατάθεσης ιδεών και διαμόρφωσης τεκμηριωμένων προτάσεων για τα προβλήματα της Κοινωνίας. Μία διαδικασία στην οποία οι αντιπαραθέσεις και οι διαφορετικές προτάσεις θα αντιμετωπιστούν ως δημιουργικός πλούτος. Μία διαδικασία που θα καταλήξει στην κατάθεση ενός σαφούς πολιτικού σχεδίου σχετικά με τον Στρατηγικό Προσανατολισμό της Πατρίδας μας. Η επιλογή Προέδρου μπορεί να ακολουθήσει, ώστε κριτήριο να είναι ποιος  μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα το σχέδιο αυτό, όχι η ηλικία ή ο βαθμός αραίωσης των μαλλιών.
Η έλλειψη από την πλευρά της συγκυβέρνησης στοιχειώδους πλάνου με αρχή–μέση–τέλος γίνεται καθημερινά όλο και πιο φανερή. Η επιδείνωση σε όλους τους τομείς της ασκούμενης πολιτικής, στην οικονομία, στο κοινωνικό κράτος, στα εξωτερικά ζητήματα και στα εθνικά θέματα είναι ραγδαία. Η αδυναμία των κυβερνητικών στελεχών, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δύσκολων συνθηκών, θα οδηγήσει σύντομα στην αναζήτηση εναλλακτικής λύσης. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να προετοιμαστεί. Η Χώρα δεν μπορεί να περιμένει.   
Πουλής Σταμάτης
Οικονομολόγος Υγείας, Μέλος Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons