Πολάκης: Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναπληρώσει ο ΕΟΠΥΥ σε τιμές λιανικής

2242869.medium.jpg

Παραδείγματα σπατάλης δημοσίου χρήματος στον χώρο της Υγείας έφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, σε παρέμβαση που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τα 13 προαπαιτούμενα στην Ολομέλεια.

Ο κ. Πολάκης τόνισε πως υπουργική απόφαση που θα βγει βάσει του νόμου θα προβλέπει εξαίρεση από το clowback φαρμάκων που προμηθεύονται τα νοσοκομεία με διαγωνιστική διαδικασία και εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Πολάκης, ο ΕΟΠΥΥ της Γερμανίας πληρώνει φάρμακο που στοιχίζει 70.000 ευρώ στην τιμή των 20.000 ευρώ. «Στην Ελλάδα, επειδή είμαστε κιμπάρηδες ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει το ίδιο φάρμακο 70.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός αγοραστής του».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε πως ο γαλλικός ΕΟΠΥΥ πληρώνει το επίθεμα 1,5 ευρώ την ώρα που τα ελληνικά νοσοκομεία το πληρώνουν 15 και ο ΕΟΠΥΥ 35 ευρώ. «Αυτή την κληρονομιά μας αφήσατε. θα το διορθώσουμε» είπε ο κ. Πολάκης απευθυνόμενος στον πρώην υπουργό Υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο.

«Με αυτά που ετοιμάζουμε και τόσα χρόνια δεν υπήρχαν πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει υπέρβαση στο σύνολο της νοσοκομειακής δαπάνης», υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.

Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι «δεν θα αφήσουμε τον ΕΟΠΥΥ να ξαναπληρώνει με τιμές λιανικής»


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons