Ξανθός: Τελειώνει ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από το σύστημα υγείας

%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%CF%82.jpg

Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για την υγεία, τελειώνει ο θεσμικός αποκλεισμός των ανασφάλιστων, κατοχυρώνεται το δικαίωμα της καθολικής και ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ τελειώνει και η εικόνα της διαρκούς συρρίκνωσης του συστήματος, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου νόμου για το «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.

Ο κ. Ξάνθος χαρακτήρισε «ντροπή» για μια ευρωπαϊκή χώρα τη διατήρηση μιας εκκρεμότητας, όπως αυτή της υγειονομικής φτώχειας. Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι το νέο σύστημα θα περιλαμβάνει όχι μόνο ανασφάλιστους, αλλά κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας, όπως πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, ενώ η πρόσβαση στις υπηρεσίες στις οποίες περιλαμβάνεται και η εργαστηριακή παρακολούθηση, θα γίνεται χωρίς γραφειοκρατία μόνο με τη χρήση του ΑΜΚΑ.

«Πρόκειται για ένα αποτύπωμα καθολικότητας και ισότιμης φροντίδας και αυτό είναι το αριστερό αποτύπωμα», σημείωσε ο κ. Ξανθός.

Ο υπουργός Υγείας, ανέφερε επίσης, ότι μια δεύτερη δέσμη νομοθετικών ρυθμίσεων, θα καταστήσει το σύστημα υγείας, το οποίο βρίσκεται σε παρατεταμένη κρίση, λειτουργικό και αξιόπιστο.

Με τις ρυθμίσεις αυτές, διευκολύνονται οι προσλήψεις, ενισχύεται το προσωπικό του ΕΚΑΒ, δίνονται κίνητρα για την υπηρεσία στις παραμεθόριες περιοχές και δημιουργείται νέο σύστημα αποσπάσεων αλλάζοντας «τον υπουργικοκεντρικό και πελατειακό μηχανισμό», όπως τον χαρακτήρισε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι δημιουργείται νέο σύστημα υποστήριξης των δικαιωμάτων των ασθενών με διασύνδεση με το Συνήγορο του Πολίτη και αλλάζει το σύστημα της λίστας χειρουργείων το οποίο, όπως είπε, αποτελούσε «κρίσιμο κρίκο συναλλαγής μέρους του ιατρικού κόσμου και εκμετάλλευσης των ανθρώπων».

Επίσης εξισώνονται μισθολογικά οι γιατροί που υπηρετούν σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας με τους γιατρούς του ΕΣΥ, προβλέπεται ειδικό επίδομα για επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς προκειμένου να καλύψουν ειδικές θέσεις και δημιουργείται ειδικό μητρώο ασφαλείας για τα κρατικά και τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Τέλος ο υπουργός Υγείας μίλησε για την λειτουργία του νοσοκομείου Θήρας για το οποίο είπε ότι κατασκευάσθηκε με έξοδα του δημοσίου και δεν λειτουργεί επί χρόνια λόγω των ιδιωτικών και πρόσθεσε ότι οι προσλήψεις προσωπικού θα προχωρήσουν γρήγορα μέσω της ΑΕΜΥ ΑΕ, ενώ θα ενσωματωθούν και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας της Θήρας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons