Προσφυγή φαρμακαποθηκαρίων για το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων

pills-656x410.jpg

Την ακύρωση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, με προσφυγή που θα καταθέσει στο ΣτΕ, κάνοντας λόγο για «αιφνιδιαστική» απόφαση του υπουργού Υγείας να μειωθεί στις 10 ημέρες ο χρόνος διάθεσης αποθεμάτων από τις φαρμακαποθήκες, ενόψει της εφαρμογής της γενικής ανατιμολόγησης των φαρμάκων.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι του σε συνέντευξη Τύπου, η σχετική υπουργική απόφαση κάνει λόγο για 20 ημέρες, είναι όμως 17, μείον οι αργίες των γιορτών, απομένουν ουσιαστικά 10, όπου οι φαρμακαποθήκες θα πρέπει να διαθέσουν το απόθεμα των φαρμάκων που διαθέτουν και το οποίο έχουν αγοράσει σε τιμές υψηλότερες από εκείνες που διαμορφώθηκαν με το νέο δελτίο, με αποτέλεσμα όπως είπε, ο γραμματέας του Συλλόγου Θεόδωρος Σκυλακάκης , οι αποθήκες να υποστούν σημαντική οικονομική ζημία. Αντίθετα όπως είπε, τα φαρμακεία δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, καθώς τους παρέχεται η δυνατότητα να διαθέσουν το απόθεμά τους σε 45 ημέρες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ειρήνη Μαρκάκη, μίλησε για «στρέβλωση της αγοράς και χειραγώγησή της» και έκανε λόγο για «παντελή απουσία διαλόγου με την πολιτεία». Αναφερόμενη στην απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων που επιτρέπει στους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, να ιδρύουν αλυσίδα φαρμακείων, ενώ εξαιρεί τις φαρμακαποθήκες από τη δυνατότητα αυτή, μίλησε για υπουργικές αποφάσεις, που «κατάφορα καταστρατηγούν και παραβιάζουν τον υγιή ανταγωνισμό». Όσον αφορά τις ελλείψεις φαρμάκων ο κ. Σκυλλάκης είπε ότι τις δημιουργεί η παρατεταμένη αβεβαιότητα της αγοράς, η ατιμωρησία των εταιριών, που μειώνουν αλόγιστα τις ποσότητες που πωλούν και οι ανεξέλεγκτες και παράνομες εξαγωγές.

Απάντηση στα όσα είπαν οι εκπρόσωποι των Φαρμακαποθηκαρίων έδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αναφέροντας ότι «η φαρμακευτική αγορά βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω των ελλείψεων και παρόλα ταύτα οι εκπρόσωποι των φαρμακαποθηκαρίων κοντόφθαλμα βάλλουν κατά των φαρμακείων». Ο ΠΦΣ ανέφερε ότι «οι φαρμακευτικές εταιρείες τιμολογούν με τις νέες μειωμένες τιμές με την έκδοση του Δελτίου Τιμών. Συνεπώς από την πρώτη ημέρα οι φαρμακαποθήκες αγοράζουν με τις μειωμένες τιμές, πουλώντας όμως με τις παλιές υψηλές προς τα φαρμακεία. Την ίδια ώρα που τα φαρμακεία αγωνίζονται με μικρές ποσότητες να μειώσουν το στοκ τους. Επομένως οποιοδήποτε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 20 ημερών οδηγεί σε κερδοφορία σε βάρος των φαρμακείων».

Όσον αφορά τις ελλείψεις, σύμφωνα με τον ΠΦΣ, αυτές οφείλονται στον μη ικανό εφοδιασμό της αγοράς από τις εταιρείες αλλά κυρίως στις παράλληλες εξαγωγές, οι οποίες αυξάνονται όσο μειώνονται οι τιμές φαρμάκων στην Ελλάδα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons