Χωρίς συμβάσεις και απλήρωτοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον περασμένο Ιούνιο

Με τα λόγια «χτίζω ανώγια και κατώγια» λέει μια ελληνική παροιμία που ταιριάζει πολύ στο ζήτημα της υπόσχεσης για παράταση των συμβάσεων χωρίς όμως να έχει βγει το ΦΕΚ που θα της νομιμοποιεί. Το αποτέλεσμα είναι να μην πληρώνονται οι δικαιούχοι…

Το θέμα με τις 3μηνες παρατάσεις στις συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ έχει γίνει σήριαλ καθώς από την μία η ηγεσία του ΥΥΚΑ εκδίδει ανακοινώσεις που τις προαναγγέλλουν, από την άλλη όμως δεν φορντίζει για την δημοσίευσή τους και σε ΦΕκ ώστε να ισχύσουν τυπικά και να μπορούν να πληρωθούν οι γιατροί.

Το θέμα απασχόλησε το ΔΣ του ΙΣΑ που εξέδωσε σχετική αν ανακοίνωση:

"Με τις με αριθμ. πρωτ. 5712-14/9/2015, με αριθμ. πρωτ. 4943-4/9/2015, με αριθμ. πρωτ. 61781/10/2015 επιστολές μας θίξαμε το ζήτημα της παράτασης της ισχύος των συμβάσεων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. Ειδικότερα αναφέραμε ότι αν και δίδονται τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό. Με τα την ενημέρωση που είχαμε από τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ η μη άμεση δημοσίευση του ΦΕΚ συνεπάγεται την αδυναμία πληρωμής των ιατρών μέχρι τις επικείμενες εορτές.
Όπως σας είναι γνωστό οι συμβάσεις παρατάθηκαν έως τις 31/12/2015, πλην όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της παρούσας, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και καθυστέρηση καταβολής των ποσών για έντεκα ολόκληρους μήνες, αν συναθροιστεί και η μη καταβολή του υπολοίπου 10% των ετών 2012, 2013, 2014 και του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Τέλος οφείλουμε να επισημάνουμε ότι όλο αυτό το ζήτημα δημιουργείται, διότι δεν υπάρχει πρόθεση από την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να επιλυθεί το ζήτημα μόνιμα, και η μόνη λύση θα ήταν το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση του ζητήματος".


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons