Ρεκόρ θανάτων στις ΗΠΑ από υπερβολική δόση ηρωίνης και αναλγητικών

big-drug-addict.jpg.medium.png

Το 2014 περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας υπερβολικής δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αριθμός-ρεκόρ που οφείλεται στην ταχύτατα αυξανόμενη χρήση ηρωίνης και αναλγητικών, σύμφωνα με έκθεση των Ομοσπονδιακών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από υπερβολική δόση ήταν μιάμιση φορά υψηλότερος σε σύγκριση με τον απολογισμό των ανθρώπων που πέθαναν σε τροχαία δυστυχήματα το 2014, τονίζουν τα CDC- υπηρεσία που υπάγεται στο υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ.

Οι θάνατοι από υπερβολική δόση οπιοειδών αυξήθηκε κατά 14% μέσα σε μόλις έναν χρόνο και οι ουσίες αυτές ενοχοποιούνται για τους 6 θανάτους στους 10 από υπερβολική δόση.

Στα οπιοειδή κατατάσσονται τόσο η ηρωίνη όσο και τα αναλγητικά.

Οι αριθμοί αυτοί προκαλούν «συναγερμό», υπογράμμισε ο διευθυντής των CDC Τομ Φρίντεν.

«Η επιδημία των οπιοειδών αποδεκατίζει αμερικανικές οικογένειες και κοινότητες. Για να μειώσουμε αυτές τις τάσεις και να σώσουμε ζωές, πρέπει να κάνουμε περισσότερα στο πεδίο της πρόληψης και να προσφέρουμε υποστήριξη και θεραπεία» στα πρόσωπα που είναι εξαρτημένα, συνέχισε ο Φρίντεν.

Από το 2000 ως το 2014 οι θάνατοι από υπερβολική δόση στις ΗΠΑ ανήλθαν σε σχεδόν μισό εκατομμύριο, ενώ το ποσοστό των θανάτων από υπερβολική δόση οπιοειδών τριπλασιάστηκε.

Τα αναλγητικά και η ηρωίνη έχουν παρόμοια δράση. Όταν εξαρτημένοι ασθενείς δεν μπορούν να προμηθευτούν επαρκή δόση αναλγητικών, στρέφονται συχνά στην ηρωίνη, που είναι λιγότερο ακριβή και πιο εύκολο να βρεθεί.

Φάρμακα όπως η οξυκωδόνη και η υδροκωδόνη είναι τα οπιοειδή αναλγητικά που συνταγογραφούνται περισσότερο και «συνεχίζουν να προκαλούν περισσότερους θανάτους από υπερβολική δόση σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο οπιοειδές», σύμφωνα με τα CDC.

Τα δύο αναλγητικά αυτά προκάλεσαν 9% περισσότερους θανάτους το 2014 σε σύγκριση με το 2013. Η αύξηση των θανάτων σε ενηλίκους όλων των ηλικιακών φασμάτων, ανεξαρτήτως φύλου.

Από υπερβολική δόση ηρωίνης πέθαναν 10.574 άνθρωποι στις ΗΠΑ το 2014, αριθμός αυξημένος κατά 26% εν σχέσει με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Η χρήση φαιντανύλης, ενός ισχυρού αναλγητικού το οποίο συνταγογραφείται κυρίως για τους ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο, εμπλουτισμένης με ηρωίνη για να γίνει πιο ισχυρή, είναι η αιτία πολλών χιλιάδων θανάτων κάθε χρόνο.

Πέρα από τις εκστρατείες πρόληψης, οι οποίες απευθύνονται και στους γιατρούς, όλο και περισσότερο οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου καταφεύγουν στη χρήση ναλοξόνης, μιας ουσίας που μπορεί να αποτελέσει κατά συνθήκη αντίδοτο για την υπερβολική δόση.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons