Παύλος Θεοδωράκης: Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση δεν αγγίζει τις ιδιωτικές κλινικές...

Συντριπτικά αριθμητικά στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ψυχιατρική μεταρρύθμιση και η αποασυλοποίηση των ψυχικώς πασχόντων δεν έχει αγγίζει ούτε κατ' ελάχιστον τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές της χώρας μας, παρουσιάζει μεταξύ άλλων την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο τέως διοικητής του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ - "Δαφνί") Παύλος Θεοδωράκης, σε σχετικό άρθρο του στην εφημερίδα "Real News".
Συγκεκριμένα, ο Παύλος Θεοδωράκης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής σχετικά:
"Όταν παρουσίασα στην Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία τα σχετικά δεδομένα για τους χρόνιους ασθενείς που νοσηλεύονται στις 39 ιδιωτικές ψυχιατρικές της χώρας, όλοι έμειναν έκπληκτοι. Οι μισοί από τους 5,5 χιλιάδες ασθενείς νοσηλεύονται πάνω από ένα χρόνο, 670 από αυτούς νοσηλεύονται από 6 χρόνια και άνω, και 266 νοσηλεύονται από 11 έως και 47 έτη. Ο παλιότερος ασθενής νοσηλεύεται από το 1965 μαζί με άλλους 4 που νοσηλεύονται από το 1967! Για ποιά αποασυλοποίηση μιλάμε λοιπόν; Μήπως πρόκειται για την απόλυτη υποκρισία του συστήματος; Μήπως για 25 χρόνια τώρα και σε αυτό το τομέα κοροϊδεύουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας που έχουν χρηματοδοτήσει την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα με 1,4 δις ευρώ; Βέβαια, ποιός μπορεί να κατηγορήσει τις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές όταν το νοσήλιο που τους αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ είναι 18 ευρώ την ημέρα, αϕού έχει επιβληθεί claw back 45% σε ονομαστικό νοσήλιο 40,75 ευρώ, ενώ στις ΜΚΟ της ψυχικής υγείας το νοσήλιο είναι 90 ευρώ καθαρά την ημέρα και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει τα 100 ευρώ την ημέρα. Και δεν ϕτάνουν όλα αυτά, ο ΕΟΠΥΥ χρωστάει στις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές ληξιπρόθεσμα πριν του 2012, 27 εκ. ευρώ, εκτός των τρεχουσών οϕειλών που ξεπερνούν τα 12 εκ. ευρώ, δηλαδή συνολικά πάνω από 39 εκ. ευρώ. Ας σταματήσουμε επιτέλους να κρύβουμε τα προβλήματα σε αυτή τη χώρα κάτω από το χαλί, ας αϕήσουμε τις ιδεοληψίες στην άκρη και ας αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας κατάματα".


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons