Κίνδυνος λουκέτου για τις ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού

nfropatheis.medium.jpg

Απλήρωτες παραμένουν, για γραφειοκρατικούς λόγους, εδώ και έξι μήνες οι ιδιωτικές Μονάδες Τεχνητού Νεφρού της Θεσσαλονίκης με συνέπεια να βρίσκονται στα πρόθυρα του λουκέτου παρότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα τόσο από το υπουργείο Υγείας όσο και από τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Ο Σύλλογος Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι οι 750 αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης κινδυνεύουν να βρεθούν σε απελπιστική κατάσταση λόγω του γραφειοκρατικού προβλήματος που έχει ως συνέπεια να μην καταβάλλονται οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ στις ιδιωτικές Μονάδες Νεφρού.

«Άμεση επίπτωση της κατάρρευσης των ιδιωτικών Μονάδων Τεχνητού Νεφρού θα είναι να αρχίσουν να αναζητούν εναγωνίως οι νεφροπαθείς της Θεσσαλονίκης μια θέση αιμοκάθαρσης σε όλη την Ελλάδα, διότι δυστυχώς σήμερα στον δημόσιο τομέα, που έχει εγκαταλείψει εδώ και χρόνια την πλήρη κάλυψη των αιμοκαθάρσεων, δεν υπάρχουν διαθέσιμες», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών νομού Θεσσαλονίκης, Χρήστος Καραγκιόζης.

Ο κ. Καραγκιόζης αποδίδει την αποκλειστική ευθύνη γι αυτήν την κατάσταση στην γραφειοκρατία της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ στη Θεσσαλονίκη. «Αποτέλεσμα της μη πληρωμής των οφειλόμενων στις Μονάδες Νεφρού είναι αυτές να απειλούνται με οικονομικό στραγγαλισμό και να μένουν απλήρωτοι δεκάδες εργαζόμενοι ιατροί, νοσηλευτές και βοηθητικό προσωπικό και οι προμηθευτές των αναγκαίων υλικών για την διενέργεια των αιμοκαθάρσεων. Τονίζουμε ότι το πρόβλημα μη περαίωσης των διαδικασιών πληρωμής των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού παρουσιάστηκε μόνο στην Θεσσαλονίκη ενώ η καταβολή των αντίστοιχων χρηματικών ποσών στην υπόλοιπη χώρα έγινε κανονικά. Ζητούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα πριν να είναι πολύ αργά». προσθέτει ο κ. Καραγκιόζης.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons