Νέα δεδομένα για την επίδραση του πρωινού στις σχολικές επιδόσεις

futikesines.medium.jpg

Σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο του Cardiff, φαίνεται ότι υπάρχει στενή συσχέτιση της κατανάλωσης πρωινού αλλά και του είδους των τροφίμων που αυτό περιλαμβάνει, με τις σχολικές επιδόσεις.

Για τους σκοπούς της μελέτης, η οποία δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Public Health Nutrition, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 5.000 παιδιά ηλικίας 9-11 ετών, από περισσότερα από 100 σχολεία. Από τους μαθητές ζητήθηκε να καταγράψουν το είδος και την ποσότητα των τροφίμων που κατανάλωσαν κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου, περιλαμβάνοντας δύο πρωινά γεύματα.

Συνολικά, φάνηκε πως τα παιδιά που κατανάλωναν πρωινό είχαν διπλάσιες πιθανότητες να πετύχουν βαθμό μεγαλύτερο από το μέσο όρο, συγκριτικά με όσα παρέλειπαν το πρωινό. Ωστόσο, η κατανάλωση «ανθυγιεινών» τροφίμων στο πρωινό, όπως γλυκίσματα ή πατατάκια, δε βρέθηκε να επιδρά θετικά στις σχολικές επιδόσεις. Παράλληλα, και άλλες διατροφικές συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των μερίδων φρούτων και λαχανικών που καταναλώνονται συνολικά μέσα στη μέρα, φάνηκαν να σχετίζονται θετικά με τις σχολικές επιδόσεις των μαθητών.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, η παρούσα μελέτη παρέχει τις ισχυρότερες μέχρι σήμερα ενδείξεις, σχετικά με την επίδραση της κατανάλωσης πρωινού στην απόδοση των παιδιών στο σχολείο. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως τα ευρήματα θα μπορούσαν να φανούν πολύ χρήσιμα στην ανάπτυξη και εφαρμογή πολιτικών που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons