Ο πολύς ύπνος σε συνδυασμό με καθιστική ζωή βλάπτουν την υγεία

Sleep-Med-Page.jpg

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό PLOS Medicine, ο συνδυασμός παρατεταμένου καθιστικού χρόνου και διάρκειας ύπνου μπορεί να είναι επικίνδυνος για την υγεία, ειδικότερα όταν συνοδεύεται και από έλλειψη άσκησης.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ανέλυσαν τις συμπεριφορές υγείας περισσότερων από 230.000 ενηλίκων. Ειδικότερα, εστίασαν σε συνήθειες που είναι γνωστό ότι συνδέονται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα, όπως το κάπνισμα, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, η κακής ποιότητας διατροφή και η σωματική αδράνεια. Επιπλέον, εξέτασαν το ρόλο του παρατεταμένου καθιστικού χρόνου και της διάρκειας ύπνου. Στη συνέχεια, δημιούργησαν διαφορετικούς συνδυασμούς των παραπάνω συμπεριφορών, προκειμένου να ελέγξουν ποιοι από αυτούς είχαν τη μεγαλύτερη επίδραση στον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων, φάνηκε πως άτομα που συνήθιζαν να κοιμούνται πολλές ώρες (περισσότερες από 9 ανά ημέρα), να αφιερώνουν πολύ χρόνο σε καθιστικές δραστηριότητες (περισσότερες από 7 ώρες ανά ημέρα) και να έχουν χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας (λιγότερα από 150 λεπτά ανά εβδομάδα), είχαν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου.

Από την άλλη, οι συνδυασμοί που βρέθηκαν να συνδέονται με διπλάσια πιθανότητα πρόωρου θανάτου ήταν η σωματική αδράνεια με την παρατεταμένη διάρκεια ύπνου, η σωματική αδράνεια με τον παρατεταμένο καθιστικό χρόνο και το κάπνισμα με την αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι φανερό ότι ο σχεδιασμός προγραμμάτων αγωγής υγείας με στόχο την πρόληψη των νοσημάτων που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής, θα πρέπει να εστιάζει στο πώς επιδρούν οι διάφορες συμπεριφορές συνδυαστικά και όχι μεμονωμένα. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι εν λόγω ασθένειες ευθύνονται για το θάνατο 38 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως, η ταυτοποίηση των συνδυασμών που αποτελούν τη μεγαλύτερη «απειλή» έχει ιδιαίτερη σημασία, για την ανάπτυξη κατάλληλων στρατηγικών πρόληψης.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons