Το συστατικό που προστατεύει την καρδιά και τα νεφρά μας

diavitis-735x459.jpg

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Νεφρολογικής Εταιρείας, δείχνει ότι η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, μπορεί να προστατεύσει την υγεία της καρδιά και των νεφρών, σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ.

Για τους σκοπούς της μελέτης, ερευνητές από την Ιαπωνία θέλησαν να διερευνήσουν κατά πόσο η υψηλή διαιτητική πρόσληψη καλίου και νατρίου συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στη λειτουργία της καρδιάς και των νεφρών. Το δείγμα της μελέτης περιλάμβανε συνολικά 623 διαβητικούς ασθενείς με φυσιολογική νεφρική λειτουργία, τους οποίους οι ερευνητές παρακολούθησαν για διάστημα 10 έως και 17 ετών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η αυξημένη απέκκριση καλίου στα ούρα, που συνδέεται στενά με τα επίπεδα πρόσληψης, φάνηκε να σχετίζεται με βραδύτερο ρυθμό έκπτωσης της νεφρικής λειτουργίας και χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών επιπλοκών. Από την άλλη, δε βρέθηκε συσχέτιση των επιπέδων νατρίου με την καρδιακή και νεφρική υγεία.

Είναι γνωστό ότι οι διατροφικές συνήθειες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης τονίζουν της σημασία της κατανάλωσης δίαιτας πλούσιας σε κάλιο, στην προσπάθεια διαχείρισης της νόσου.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons