Τροπολογία: Παράταση συμβάσεων για τους επικουρικούς και ειδικευόμενους γιατρούς

Σειρά αλλαγών στη θητεία μη μόνιμων γιατρών που υπηρετούν σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και πρόσθετες εφημερίες, περιλαμβάνει τροπολογία του υπουργείου Υγείας.
Αλλαγές στη θητεία χιλιάδων επικουρικών και ειδικευόμενων γιατρών, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Υγείας.
Η τροπολογία, που παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης “Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις” και περιλαμβάνει τα εξής:
Παρατείνονται οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για γιατρούς, των οποίων η θητεία λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται όσοι υπηρετούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας ενηλίκων και Παίδων, μονάδες μεταμόσχευσης οργάνων και ιστών, στο ΕΚΑΒ, το Κέντρο Δηλητηριάσεων, μονάδες Τεχνητού Νεφρού, τμήματα επειγόντων περιστατικών, ογκολογικά τμήματα και μονάδες
Ψυχικής Υγείας.
Η παρέμβαση στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Ειδικευόμενοι

Με την τροπολογία, παρατείνεται και η θητεία των ειδικευόμενων. Μετά τη λήξη της θητείας τους, μπορούν να κάνουν αίτηση στις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου υπηρετούν και να παραμείνουν στην ίδια θέση για δύο χρόνια (τέσσερα εξάμηνα), με τις ίδιες αποδοχές.

Στην περίπτωση που το νοσοκομείο δεν έχει θέση ειδικευόμενου, μπορούν να τοποθετούνται σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), έπειτα από σχετική αίτησή τους.

Όσοι αποκτούν τίτλο ειδικότητας Παθολογίας ή Χειρουργικής, μπορούν να τοποθετηθούν σε κενή οργανική θέση του νοσοκομείου στον Παθολογικό ή Χειρουργικό τομέα.

Εφημερίες

Με απόφαση του διοικητή της ΥΠΕ και έπειτα από εισήγηση των διοικητικών και των επιστημονικών συμβουλίων των νοσοκομείων, μπορούν να εγκρίνονται πρόσθετες εφημερίες, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.

Οι πρόσθετες εφημερίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 9% της συνολικής μηνιαίας αποζημίωσης των τακτικών εφημεριών.

Οι πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν από την 1η Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 και εγκρίθηκαν μεταγενέστερα, είναι νόμιμες και εκκαθαρίζονται.

Για την καταβολή των ποσών, μπορούν να χρησιμοποιούνται από τα νοσοκομεία έσοδα από νοσήλια, εργαστηριακές εξετάσεις και έσοδα του ΕΚΑΒ τα οποία καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons