Αποκλεισμό από τη θεραπεία καταγγέλλουν ασθενείς με ηπατίτιδα

pedy.medium.jpg

Εμπόδια στην πρόσβαση για τα καινούργια φάρμακα για την ηπατίτιδα C, αντιμετωπίζουν ασθενείς όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, «τα κριτήρια που έχει θέσει ο ΕΟΠΥΥ είναι περιοριστικά και μέχρι στιγμής πρόσβαση έχουν μόνο οι ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο κίρρωσης».

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Σύλλογο, με βάση τα κριτήρια του ΕΟΠΥΥ, «χωρίς καμία θεραπευτική επιλογή» έχουν μείνει οι ασθενείς που βρίσκονται στα πρωιμότερα στάδια της νόσου, ενώ ταυτόχρονα πάσχουν και από άλλα σοβαρά νοσήματα όπως, μεσογειακή αναιμία, ψυχιατρικά νοσήματα ή/και από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα, καθώς και όλοι οι ασθενείς που δυστυχώς τα παλιότερα θεραπευτικά σχήματα απέτυχαν να τους θεραπεύσουν. Επίσης, στα κριτήρια του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ο Σύλλογος «δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη» ούτε για τις περιπτώσεις που παρατηρείται αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης της HCV όπως γυναίκες που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, ασθενείς υπό αιμοκάθαρση, σεξουαλικά ενεργοί ομοφυλόφιλοι άνδρες, ενεργοί χρήστες ναρκωτικών, έγκλειστοι, ασθενείς με συλλοίμωξη HCV+HIV, την στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη κατηγορία ασθενών αποτελεί προτεραιότητα στις διεθνείς επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες.

«Όλες οι παραπάνω κατηγορίες κατά τον ΕΟΠΥΥ είναι ασθενείς “ολίγον άρρωστοι για καινούργια θεραπεία” και τους καταδικάζει να πρέπει να φτάσουν στο στάδιο της κίρρωσης ώστε να αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στην θεραπεία», αναφέρει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», που ζητάει οριστική λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της πρόσβασης των ασθενών στις καινούργιες θεραπείες, καλώντας το υπουργείο Υγείας για την επίσπευση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης του κόστους των θεραπειών με την φαρμακοβιομηχανία, ώστε «όλοι οι ασθενείς που έχουν ανάγκη, να έχουν την δυνατότητα να θεραπευτούν άμεσα».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons