Πώς μπορεί να χτυπηθεί η παχυσαρκία

%CE%A0%CE%91%CE%99%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%

Η παχυσαρκία δύσκολα θα χτυπηθεί, όσο συνεχίζει να επικρατεί η νοοτροπία «το μεγάλο είναι όμορφο» σε ό,τι έχει να κάνει με το φαγητό, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Οι ειδικοί προτείνουν να μειωθεί το μέγεθος των πάντων: από τις συσκευασίες των τροφίμων έως τα πιάτα και τις μερίδες στα εστιατόρια ή στο σπίτι μας.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Τερέζα Μαρτό του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», ζητούν να υπάρξουν ριζοσπαστικές αλλαγές σε όλα τα «μέτωπα», δηλαδή στον τρόπο που το φαγητό πουλιέται στα καταστήματα, σερβίρεται εκτός σπιτιού και τρώγεται στο σπίτι.

Έχει πλέον αποδειχθεί ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι συσκευασίες, οι μερίδες και τα σερβίτσια, τόσο οι άνθρωποι τρώνε και πίνουν παραπάνω. Καταναλώνουν έτσι περισσότερες θερμίδες, με συνέπεια τελικά να βάζουν παραπανίσια κιλά.

Μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες προτείνουν να σταματήσουν οι προσφορές στα σούπερ-μάρκετ και σε άλλα καταστήματα (όπου οι μεγαλύτερες συσκευασίες τροφίμων και ποτών κοστίζουν αναλογικά λιγότερο), να μειωθούν τα μεγέθη των προϊόντων διατροφής στις διαφημίσεις, να μικρύνουν γενικά τα πιάτα, ποτήρια και άλλα σερβίτσια κ.α.

Όπως λένε, το κράτος πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να επιβάλει την ύπαρξη μικρότερων μερίδων σε καντίνες σχολείων, νοσοκομεία, στρατόπεδα, φυλακές και δημόσιους οργανισμούς. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν τη δυσκολία του πράγματος, με δεδομένο ότι αφενός οι βιομηχανίες τροφίμων μάλλον θα είναι απρόθυμες για κάτι τέτοιο, αφετέρου έχει επικρατήσει στο καταναλωτικό κοινό η λανθασμένη νοοτροπία ότι όσο περισσότερο είναι το φαγητό, τόσο το καλύτερο – πράγμα που δεν ισχύει για την υγεία μας.

Επίσης η μελέτη επισημαίνει ότι ίσως πρέπει να γυρίσουμε στη δεκαετία του ΄50, όταν τόσο οι μερίδες του φαγητού, όσο και τα σερβίτσια ήσαν μικρότερα. Για κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει πρώτα να μεταστραφεί η κοινή γνώμη στη λογική ότι «το μικρό είναι πιο όμορφο» – πράγμα δύσκολο στην καταναλωτική εποχή μας.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons