Θα συμμορφωθεί η Ελλάδα στο θέμα των ωραρίων των γιατρών

hospital1-656x410.jpg

Έτοιμο να συζητήσει με τους γιατρούς του ΕΣΥ μια εύλογη μεταβατική περίοδο έμπρακτης και βιώσιμης εφαρμογής των ευρωπαϊκών οδηγιών για τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, δηλώνει το υπουργείο Υγείας.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ, η οποία πλέον θέτει αναμφίβολα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας μπροστά στην ευθύνη για τήρηση των ευρωπαϊκών οδηγιών αναφορικά με τη μέγιστη εβδομαδιαία διάρκεια εργασίας των γιατρών, το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση του τονίζει ότι θα σεβαστεί την απόφαση, αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας, και κυρίως το σεβασμό των αναγκών, των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των ασθενών.

«Η απόφαση αυτή αναδεικνύει μια εκκρεμότητα χρόνων, που επηρεάζει σημαντικά όχι μόνο την ασφαλή και αξιόπιστη εκτέλεση του ιατρικού έργου στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και συμπληρώνει:

«Με δεδομένη την ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας να στηριχθεί και να αναβαθμιστεί η δημόσια περίθαλψη στη χώρα ως κρίσιμη προϋπόθεση υπέρβασης της ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης, η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ενισχύει νομικά, ηθικά και πολιτικά αυτό το πολιτικό σχέδιο. Η μεγάλη πρόκληση της επομένης περιόδου είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του Συστήματος Υγείας (ιατρικό-νοσηλευτικό-παραϊατρικό) και η αντιστροφή του ρεύματος επιστημονικής μετανάστευσης στο εξωτερικό, ιδιαίτερα των νέων γιατρών. Στην κατεύθυνση αυτή, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γιατρών (ειδικευόμενων και ειδικευμένων) και η αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης στη χώρα, μπορούν να επηρεάσουν καταλυτικά αυτή την προσπάθεια».

Το στοίχημα, όπως επισημαίνει ο Α. Ξανθός είναι, με δεδομένο το σημερινό δημοσιονομικό πλαίσιο, αλλά και την υποχρέωση υγειονομικής φροντίδας των ανασφάλιστων ανθρώπων, να προχωρήσει με σταθερά βήματα στη σταδιακή κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ με γιατρούς, να ανασυγκροτήσει την ΠΦΥ, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, αναβαθμίζοντας τις δημόσιες δομές, και να αναδιοργανώσει τη λειτουργία των νοσοκομείων (αυτόνομα ΤΕΠ) στην προοπτική της συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή οδηγία για το ωράριο.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons