Κρίσιμη σύσκεψη στο Υπουργείου Υγείας για το Φάρμακο

Ποδαρικό με σύσκεψη για το Φάρμακο έκανε ο Δεκέμβρης στο Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη συνάντηση στην Αριστοτέλους με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού και των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου.
Το ερώτημα είναι, βέβαια, τι περιέχει η ατζέντα της συζήτησης, η οποία κρίθηκε τόσο σημαντική, ώστε να χρειαστεί μια συνάντηση τόσο νωρίς, απαιτώντας μάλιστα επιτακτικά και την παρουσία όλων όσοι εμπλέκονται στο φάρμακο;
Η πρώτη σκέψη πηγαίνει, αναμφισβήτητα στο δισεπίλυτο γρίφο που κλήθηκε να λύσει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων και φέρεται να επιβεβαιώνεται από την παρουσία στη σύσκεψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, του προέδρου της Επιτροπής, Γ. Φίλος.
Ο τεράστιος όγκος ενστάσεων και προβλημάτων στην τιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων, βάσει της σχετικής λίστας που έφθασε στην Επιτροπή από τον ΕΟΦ και κατ’ εφαρμογή των πρόσφατων νομοθετικών αλλαγών, όπως είχε γράψει το Virus, χρειάστηκε να εξεταστούν σε μια μαραθώνια διαδικασία, διάρκειας 3 ημερών, με τον κ. Φίλο και τα υπόλοιπα μέλη να κάνουν
φιλότιμες προσπάθειες για να βρουν την άκρη του νήματος. Μάλιστα, η συνεδρίαση έχει μείνει ανοικτή έως ότου αποφασιστεί από την ηγεσία του Υπουργείου πως θα διαχειριστεί την περίπλοκη κατάσταση και αναμενεται να ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη ή Πέμπτη.

Η εφαρμογή των μειώσεων και ιδιαιτέρως εκείνων που αντιβαίνουν βασικούς νομικούς κανόνες, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα που έχουν πάρει τιμή κατά πολύ χαμηλότερη της χαμηλότερης της Ευρώπης, έχει προβληματίσει ιδιαιτέρως όλους τους εμπλεκόμενους.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons