Ιστορίες που εμπνέουν από ακτιβιστές για το AIDS

itd000.jpg

Ο Bill Bytsura παραβρέθηκε στην πρώτη συνάντηση του ACT UP, φορέα για τα δικαιώματα των ανθρώπων που ζουν με AIDS, το 1989 όταν ο σύντροφός του απεβίωσε από επιπλοκές που σχετίζονταν με τον ιό. Αρχικά, είχε συγκλονιστεί από την ένταση που είχαν αυτές οι συναντήσεις, και δεν ήταν σίγουρος αν ήξερε πώς να ενταχθεί.

«Πάντα ένιωθα ότι ήμουν περισσότερο παρατηρητής παρά από έναν ενεργό συμμετέχοντα», λέει ο ίδιος. Ο Bytsura ο οποίος είναι και φωτογράφος, έγινε μέλος του φορέα στον τομέα των μίντια καταγράφοντας εκτός από πορτραίτα ακτιβιστών και τις ιστορίες τους. Η δουλειά του τιτλοφορείται «The AIDS activist project: Portraits & Stories, 1989-1998» και ελπίζει να μετατρέψει το πρότζεκτ σε βιβλίο- έχει δημιουργήσει μια καμπάνια για χρηματοδότηση της δουλειάς του που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

itd1.jpgRobert Garcia, Νέα Υόρκη, 1990. Ο Robert πέθανε το 1993 από AIDS σε ηλικία 31 ετώνitd2.jpgAldyn McKean, Νέα Υόρκη, 1993. «Καθώς τον φωτογράφιζα, σήκωσε το πουκάμισό του προκειμένιυ να μου δείξει το σημάδι από το σωλήνα που ήταν συνδεδεμένο με το μηχάνημα αιμοκάθαρσης». Ο Aldyn πέθανε το 1994itd3.jpgLarry Kramer, Νέα Υόρκη, 1992. Ο Kramer είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ACT UP και θεατρικός συγγραφέας. Φωτογραφήθηκε μαζί με τον σκύλο του, Mollyitd4.jpgMona Bennett, Ατλάντα, 1992. «Ήταν υπεύθυνη του γραφείου του ACT UP στην Ατλάντα. Βοηθούσε τους άλλους ακτιβιστές της περιοχής φέρνοντάς τους σε επαφή. Το μπάνερ πίσω της, συνήθιζε να το έχει μαζί της προκειμένου να υποδέχεται ακτιβιστές στο αεροδρόμιο της Ατλάντα»itd5.jpgMoises Agosto, Νέα Υόρκη, 1991. «Ήταν μέλος του ACT UP Νέας Υόρκης και εργαζόταν σε θέματα που αφορούσαν τους έγχρωμους. Είπε ότι η πρώτη του συνάντηση στον φορέα, ήταν σαν θρησκευτική εμπειρία. Ζει πλέον στην Ουάσιγκτον και είναι επικεφαλής έρευνας και θεραπείας στο Εθνικό Συμβούλιο Μειονότητας AIDS»itd6.jpgHal Haner, Νέα Υόρκη, 1989. «Ήταν το πρώτο πρόσωπο που φωτογράφισα για το πρότζεκτ. Λίγε εβδομάδες μετά τη φωτογράφιση, ήρθε στο στούντιο και διάλεξε την αγαπημένη του. Πέθανε τον Ιούλιο του 1990»itd7.jpgTim Bailey, Νέα Υόρκη, 1992. «Ήταν μέλος του ACT UP. Πριν το θάνατό του, είπε στους φίλους του ότι ήθελε μια πολιτική κηδεία. Ο Tim πέθανε τον Ιούνιο του 1993, από επιπλοκές από τη νόσο»itd8.jpgResi Kompier, μέλος του ACT UP Άμστερνταμ, Ιούλιος 1992, στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για το AIDSitd9.jpgDene και Floyd, ACT UP Ατλάντα, 1992. «Είναι μια δυνατή φωτογραφία ενός ζευγαριού που αντιμετώπιζε το AIDS


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons