Απόγνωση στην αγορά εργασίας: 70.000 αιτήσεις για 690 θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία!

Έσοδα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ είχε το κράτος από τις 70.000 αιτήσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι για 690 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
Σε απόγνωση έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία, με την ανεργία να υπονομεύει κυριολεκτικά το μέλλον της χώρας.

Για 690 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν για τα δημόσια νοσοκομεία, κατατέθηκαν 70.000 αιτήσεις!
Η πιθανότητα επιτυχία είναι κάτω από 1%, αλλά το κράτος κέρδισε από τον εν λόγω διαγωνισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε παράβολο 15 ευρώ από κάθε υποψήφιο…
Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το σύστημα του ΑΣΕΠ έπεσε λόγω της ζήτησης:
«Οι περισσότεροι των υποψήφιων, πιστεύοντας ότι κάνουν λάθη, απευθύνθηκαν σε γραφεία για τη συμπλήρωση των αιτήσεων, πληρώνοντας μέχρι και 200 ευρώ»!

Άνεργοι

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας υπογραμμίζει πως πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα νοσοκομεία, με δεκάδες χιλιάδες ανέργους νοσηλευτές και επαγγελματίες Υγείας:

«Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να γίνει αυτός ο χαμός. Υποκρύπτονται σκοπιμότητες όμως για το μπάχαλο».

Οι υπουργοί της Υγείας – σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ - τρίβουν τα χέρια τους με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, καθώς δεν διαθέτουν το κονδύλι κάλυψης των νέων προσλήψεων.

Κενές

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις δεν έχουν υλοποιηθεί μια μία στις τρεις οργανικές θέσεις (30.000) είναι κενές.

Αποχώρησαν 17.000 εργαζόμενοι και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

Η κάλυψη είναι μία νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο προσωπικό, δεν έχουν χορηγηθεί κανονικές άδειες των ετών 2014 και 2015.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons