Έλλειμμα ΣΟΚ 2,19 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2016 για το ΙΚΑ!


Στον προϋπολογισμό του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας, που πρόκειται να κατατεθεί προς έγκριση στο ΔΣ της επόμενης Δευτέρας, καταγράφεται μείωση κατά 28,2% στην κρατική επιχορήγηση, καθώς το επόμενο έτος υπολογίζεται ότι δεν θα υπερβεί τα 3,18 δισ. ευρώ, μαζί με ταμεία που απορροφήθηκαν από το ΙΚΑ, ενώ το 2015 ανήλθε στα 4,28 δισ. ευρώ.
Έλλειμμα - σοκ ύψους 2,19 δισ. ευρώ προβλέπεται ότι θα προκύψει το 2016 το ΙΚΑ. Από τις ασφαλιστικές εισφορές το Ίδρυμα προσδοκά σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr να εισπράξει του χρόνου 5,08 δισ. ευρώ, ποσό 1,3% μικρότερο από τα 5,33 δισ. ευρώ που πρόκειται να εισπραχθούν φέτος. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές για το 2015 θα είναι μειωμένα κατά 2,91% έναντι των αρχικών προβλέψεων. Για το 2016 εκτιμάται ότι θα μειωθούν κατά 0,71%, σε σχέση με τις εκτιμήσεις του 2015. Συνολικά, τα έσοδα που προσδοκά το ΙΚΑ να συγκεντρώσει το 2016, θα κυμανθούν στα επίπεδα των 19,21 δισ. ευρώ, λιγότερα κατά 5,4% σε σύγκριση με τα 20,85 δισ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα προκύψουν το τρέχον έτος.

Ειδικά για το ΕΚΑΣ, στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, έχει εγγραφεί κονδύλι ύψους 430 εκατ. ευρώ για το επόμενο έτος, 31%% μικρότερο από το 2015 όταν η αντίστοιχη δαπάνη έφτασε στα 625 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα ανέλθουν στους 265.000 οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου Επιδόματος, λόγω και της κατάργησής του από το 20% των «προνομιούχων» χαμηλοσυνταξιούχων, που το λαμβάνουν.

Παρά τις θεσμοθετημένες παρεμβάσεις (ν.4336/2015) προβλέπεται αύξηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1,96% έναντι των εκτιμήσεων για το 2015. Η αύξηση αυτή, θα προέλθει, κυρίως από τις μέχρι σήμερα εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και κατ' επέκταση των αναδρομικών που θα καταβληθούν. Συνολικά, η δαπάνη για συντάξεις στο ΙΚΑ υπολογίζεται ότι θα ανέλθει στα 11,82 δισ. ευρώ. Με τις παρεμβάσεις που έγιναν και τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το Ίδρυμα ευελπιστεί να εξοικονομήσει ποσό έως 710.000.000 ευρώ το 2016.

Στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, η κρατική επιχορήγηση καλύπτει το 35% του συνόλου. Στο σκέλος των δαπανών το 81,07% προέρχεται από τις συντάξεις.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons