Πάνω από 1.000.000 Έλληνες πάσχουν από κεφαλαλγίες

ponoike.medium.jpg

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της ημικρανίας σήμερα εμφανίζει μια πραγματική επανάσταση στην έρευνα και την κυκλοφορία νέων φαρμάκων, παρόλα αυτά η κεφαλαλγία παραμένει σε ένα μεγάλο ποσοστό υποθεραπευόμενη διότι πολύ συχνά σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ υποδιαγιγνώσκεται με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται έγκαιρα ορθή αγωγή.

Οι νεότερες εξελίξεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας θα απασχολήσουν τη Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κεφαλαλγίας (11-12 Δεκεμβρίου), που θα γίνει στην Αθήνα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Κεφαλαλγίας, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δήμος Μητσικώστας. Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, θα υπάρξουν ομιλίες για το πεπτίδιο CGRP και τα πειραματικά μοντέλα του στον άνθρωπο, για τους μηχανισμούς του χρόνιου πόνου και τη νευροφαρμακολογία στις κεφαλαλγίες, ενώ τη δεύτερη ημέρα οι ειδικοί θα ασχοληθούν με θέματα όπως οι μηχανισμοί της κεφαλαλγίας και της ημικρανίας και η νευρογενετική της ημικρανίας και θα παρουσιαστούν τα νεότερα αποτελέσματα των κλινικών μελετών των μονοκλωνικών αντισωμάτων στην καταπολέμηση της ημικρανίας.

«Η ημικρανία αποτελεί την αιχμή του θεραπευτικού δόρατος στη νευρολογία, με τέσσερα μονοκλωνικά αντισώματα σε τελική φάση κλινικών μελετών για την προφύλαξη της ημικρανίας και τρεις συσκευές για τη θεραπεία των ημικρανικών κρίσεων», ανέφερε ο κ. Μητσικώστας, εκτιμώντας ότι την προσεχή τριετία θα είναι στη διάθεση των επιστημόνων τα νέα φάρμακα, που με υποδόρια ένεση θα χορηγούνται στους ασθενείς και θα τους προσφέρουν μακροχρόνια ανακούφιση. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η μελέτη του νευροδιεγέρτη του πνευμονογαστρικού νεύρου, μιας μικροσυσκευής που στοχεύει στην ανακούφιση των ασθενών. Η μελέτη διεξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο, συμμετέχει και η Ελλάδα, μαζί με 14 ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.

Η κεφαλαλγία σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μία από τις συχνότερες αιτίες που οδηγούν τον ασθενή στο γιατρό, παρουσιάζεται συχνότερα στις ηλικίες 20-50 ετών και, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι η τρίτη σοβαρότερη αιτία αναπηρίας στον κόσμο. Επίσης, στα άτομα με χρόνιο πονοκέφαλο είναι 35 φορές συχνότερη η κατάθλιψη, γεγονός που αποδεικνύει την επίδραση του πόνου στην καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ πάσχουν από ημικρανία περίπου 28 εκατ. ασθενείς, ηλικίας άνω των 12 ετών (21 εκατ. γυναίκες και 7 εκατ. άνδρες), ενώ στη χώρα μας, υπολογίζεται ότι νοσούν περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι.

Με στόχο την ενημέρωση και την πρόσβαση στις νέες θεραπείες σε όσους τις έχουν ανάγκη, συστάθηκε πρόσφατα ο Ελληνικός Σύνδεσμος Κεφαλαλγίας και όπως ανέφερε η πρόεδρός του Φόνη Βορίδη, πρόκειται για μια ομάδα πασχόντων από χρόνια κεφαλαλγία, που φιλοδοξεί να ενώσει και να αντιπροσωπεύσει τους πάσχοντες με στόχο την ανάπτυξη δράσεων που θα εξασφαλίσουν την καλύτερη υποστήριξη και αντιμετώπιση των ασθενών και των αναγκών τους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons