ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ WHO

Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής
Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.
Μη κερδοσκοπικό σωματείο
Έδρα: Αλκμάνος 15, Αθήνα  11528
Διεύθυνση αλληλογραφίας: Βάρναλη 7,  151 21 Πεύκη
Τηλ: 6944-307208 FAX: 210-8053797
Email: enosi.elpaidatt@gmail.com
Email Επιστημονικής Επιτροπής:  epep@eelpaidatt.gr
http://ift.tt/1IJI0yS


Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ, αξιότιμοι κύριοι αρχηγοί των κομμάτων,

Η Ένωσή μας από τα τέλη του περασμένου μήνα, με αφορμή την μαζική μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς την χώρα μας αλλά και προς άλλες χώρες της Ευρώπης, έστειλε επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Παιδιατρική Ακαδημία (EAP), της οποίας είμαστε μέλη, ζητώντας να γίνει πρόταση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προκειμένου να εμβολιάζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κυρίως για την πολιομυελίτιδα, που για τις περιοχές από όπου προέρχονται (Συρία, Αφγανιστάν) σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχουν κρούσματα.

Στην επιστολή μας αυτή, που υπογράφει ο Πρόεδρος, ο Γραμματέας και ο Πρόεδρος της ομάδας εμβολιασμών της Ευρωπαϊκής Παιδιατρικής Ακαδημίας, ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, ο Πρόεδρος των Παιδιάτρων Ιταλίας και ο Πρόεδρος των Ελευθεροεπαγγελματιών
Παιδιάτρων Αττικής, απάντησε ο WHO με επιστολή του που σας κοινοποιούμε ως συννημένο.

Από την απάντηση της επιστολής αυτής του WHO σημειώνουμε τα κυριότερα σημεία

1. Η άνευ προηγουμένου μεγάλη μαζική μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
"The unprecedented large influx of refuges and migrants to countries of the WHO European Region, poses a public health challenge"    

2. Παράγοντες όπως η μαζική μετακίνηση πληθυσμού, ελλειψη στέγης και υγιεινής και φτωχή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο μεταδιδόμενων νοσημάτων.
"Factors such as mass population movement, inadequate shelter and hygiene and poor access to medical services may lead to increased risk of communicable diseases"

3. Όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, ανεξάρτητα με την κατάσταση νομιμότητας, πρέπει να έχουν μία διακριτική, χωρίς προκαταλείψεις και δίκαια πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων.
"all refuges and migrants irrespective of their legal status, should have non-discriminatory and equitable access to health care services including vaccines."

4. Η διάθεση των εμβολίων πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
"The provision of vaccines should carried out in line with national vaccination programmes"

5. Για να επιτύχουμε την μέγιστη ανοσοποίηση του πληθυσμού εναντίον της πολιομυελίτιδας, και για να αποφύγουμε την είσοδο και κυκλοφορία του ιού της πολιομυελίτιδας, ενθαρρύνουμε την διάθεση και χορήγηση του εμβολίου για την πολιομυελίτιδα σε όλα τα άτομα και τις ομάδες σύμφωνα με το τρέχον Πρόγραμμα Εθνικού εμβολιασμού για παιδιά και ενήλικες.
"HOWEVER to maintain high population immunity against polio, and migrate risk of importation and circulation of polio-viruses, we encourage access and administration of polio vaccines to all individuals and population groups in accordance with current national routine immunization schedules for children and adults."

6. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει την εξάλειψη όλων των ελλείψεων που υπάρχουν στην ανοσοποίηση του πληθυσμού, με δράσεις όπως Εθνικές καμπάνιες συμπληρωματικών εμβολιασμών για την ιλαρά και την ερυθρά.
"WHO supports the closure of all immunity gaps in the population with activities such national supplementary immunization campaigns with measles- and rubella- containing vaccines."
Από την απάντηση του WHO σαφώς διαφαίνεται ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία και η ανάγκη για εμβολιασμό όλων των προσφύγων και μεταναστών προκειμένου να διαφυλαχτεί. Επειδή όμως η εξασφάλιση στέγης, υγιεινής, πρόσβασης στις υγειονομικές δομές και η ένταξη στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού όλων αυτών των προσφύγων και μεταναστών απαιτεί οικονομικούς πόρους, αποφασίσαμε να στείλουμε και δεύτερη επιστολή προς τον WHO, την οποία ομοίως σας κοινοποιούμε ως συνημμένο.


Με την νέα επιστολή που συνυπογράφουμε, προτρέπουμε τον WHO να δημοσιοποιήσει ευρύτερα, την πρότασή του για εμβολιασμό των προσφύγων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών της κάθε χώρας, όπως έγραψε ο ίδιος ​στην απαντητική επιστολή του.Θεωρήσαμε επίσης ότι επειδή για  μια τέτοια ενέργεια απαιτείται να εξασφαλιστούν οι ​σχετικοί ​οικονομικοί πόροι, προτείν​α​ με στον WHO από κοινού​ με την EAP επιστολή, να ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο​ για την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος αυτού, αλλά όμως και για την αδυναμία εφαρμογής του, αν δεν διατεθούν τα απαραίτητα χρήματα, ιδιαίτερα από χώρες που είναι σε οικονομική κρίση, όπως η Ελλάδα.​Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια ευκαιρία για την χώρα μας και για

​εσάς που έχετε τον πολιτικό λόγο, να πιέσετε την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ζητήσετε να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, προκειμένου να εξασφαλιστούν κατάλυμα, υγιεινή, εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίας υγείας και εμβολιασμός για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενήλικες και παιδιά, έτσι όπως ακριβώς ο ίδιος ο WHO προτείνει στην επιστολή του.

Η Ένωσή μας δεσμεύεται να σας κοινοποιήσει νεότερη απάντηση από τον WHO μόλις κοινοποιηθεί και σε μας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορεί να φανούμε χρήσιμοι.


Με τιμή

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας


Κ. Νταλούκας                             Δ. Φούσκας


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons