Κώστας Μπαργιώτας: Πολύ κακή ρύθμιση το clawback στην δημόσια νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη!

Ως μία πολύ κακή ρύθμιση, τα επίχειρα της οποίας θα καταβάλλουν οι ίδιοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, αλλά και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, χαρακτήρισε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου ο βουλευτής του Ποταμιού Κώστας Μπαργιώτας την επιβολή clawback στην δημόσια νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, κατά τη διάρκεις της ομιλίας του στη για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπαργιώτας τόνισε τα εξής σχετικά:
"Από αύριο τα νοσοκομεία μπορούν να παραγγέλνουν ό,τι γουστάρουν, ό,τι φάρμακα θέλουν και οι γιατροί θα μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν. Όποιος ξέρει κατ' ελάχιστον πώς δουλεύουν τα νοσοκομεία, ξέρει ότι δεν μπορεί να γίνει έτσι. Τέτοιες μέθοδοι –εννοώ, φίλτρου οροφής- λειτουργούν στο βαθμό που είναι αναλυμένες και ειδικές. Το «claw back» δουλεύει πολύ καλά ενδεχομένως ως «claw back» στις χημειοθεραπείες, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ελέγξεις
πώς γίνονται οι χημειοθεραπείες. Όταν το «claw back» είναι για τα νοσοκομεία, αυτό που θα γίνει στην πραγματικότητα –αν εφαρμοστεί, γιατί πολύ αμφιβάλλω- είναι ότι αν σπαταλά χημειοθεραπευτικά ο Ευαγγελισμός, θα την πληρώνουν τα αντιβιοτικά στην Αλεξανδρούπολη ή αντιστρόφως. Οι εταιρίες θα εξαφανίσουν ό,τι φάρμακο εκτιμούν ότι τους κάνει ζημιά και δεν έχουν πλέον κέρδος. Και τη «νύφη» ποιος θα την πληρώσει; Οι ασθενείς που θα πηγαίνουν στο απέναντι φαρμακείο να πάρουν τα φάρμακα, για να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο. Είναι μία πολύ κακή ρύθμιση, με τον τρόπο που εφαρμόζεται. Θα θίξει τους ασθενείς, θα απορυθμίσει τα νοσοκομεία και ενδεχομένως θα κάνει κακό και στην ελληνική παραγωγή. Όμως, το κύριο είναι ότι θα απορρυθμίσει τα νοσοκομεία. Θα πρέπει να αποσυρθεί και να ξανασυζητηθεί. Υπάρχει τρόπος και έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες, ο κλειστός προϋπολογισμός στα τμήματα με ένα σύστημα κινήτρων και αντικινήτρων για τους γιατρούς που συνταγογραφούν ή υπερσυνταγογραφούν, για τις κλινικές ή τα τμήματα που πάνε να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό τους".


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons