Στο πόδι γιατροί και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας για τις απλήρωτες εφημερίες!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Ηealth Report.gr

Στα κάγκελα είναι γιατροί και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας της Β Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή του Πειραιά και πολλών νησιών, καθότι παραμένουν απλήρωτοι για εφημερίες που έχουν κάνει από τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, ενώ οι εφημερίες των νοσοκομείων έχουν καταβληθεί και για το τρίτο τρίμηνο του έτους, στα Κέντρα Υγείας οι γιατροί περιμένουν ακόμη να πληρωθούνυπόλοιπα από τον Ιανουάριο.

Η πρόσφατη καταβολή των δεδουλευμένων τους αφορούσε μόνο σε δύο μήνες, στον Απρίλιο και τον Μάιο, την ώρα όμως που αναμένουν ακόμη να πληρωθούν χρωστούμενα για Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Άλλωστε οι εφημερίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, είχαν πληρωθεί κουρεμένες γεγονός που είχε ξεσηκώσει το προσωπικό των Κέντρων Υγείας.
Να σημειωθεί ότι υπολείπεται ακόμη ένας μήνας από το Β τρίμηνο του έτους(Ιούνιος), ενώ είναι άγνωστο πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος για Ιούλιο , Αύγουστο, Σεπτέμβριο καθώς και
Οκτώβριο.

Το υγειονομικό προσωπικό είναι έξαλλο δεδομένου ότι στα νοσοκομεία έχουν ήδη πληρωθεί οι εφημερίες για το τρίτο τρίμηνο, ενώ με βάση την ενημέρωση από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), τα κονδύλια για τις εφημερίες του τετάρτου τριμήνου 2015 θα εκταμιευτούν προς τα Νοσοκομεία και τις Υγειονομικές Περιφέρειες στις 30 Νοεμβρίου.

Έτσι εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθούν οι εφημερίες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, ενώ οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα καταβληθούν εντός του Ιανουαρίου.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αντίστοιχα απλήρωτοι για εφημερίες είναι και οι γιατροί στην6η Υγειονομική Περιφέρεια.

Ταυτόχρονα το νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Β Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένει ακόμη χρήματα από το πρώτο τρίμηνο του έτους για εφημερίες που έχει εργασθεί. Πολλοί μάλιστα δεν έχουν πληρωθεί ούτε τον Ιανουάριο.

Τόσο οι γιατροί όσο και το υπόλοιπο προσωπικό είναι στο…κόκκινο, αναμένοντας απαντήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ή από την Υγειονομική Περιφέρεια, καθώς ουδείς τους έχει ενημερώσει για το πότε θα αποπληρωθούν.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons