Πόσο επηρεάζουν τα αναψυκτικά την υγεία μας;

123.jpg

Τι λένε οι ειδικοί για την κατανάλωση αναψυκτικών; Σημαντική μελέτη που έγινε πρόσφατα σύμφωνα με την Mirror, συνέδεσε τα ανθρακούχα ποτά, δηλαδή όλα τα αναψυκτικά, με ενδείξεις καρδιακής ανεπάρκειας, διαβήτη και εγκεφαλικά επεισόδια. Πίνοντας έστω και ένα κουτάκι αναψυκτικό την ημέρα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας κατά 23%, σύμφωνα με τη νέα έρευνα.

Σύμφωνα με παλιότερες έρευνες οι ειδικοί είχαν επισημάνει ότι τα ζαχαρούχα ποτά συνδέονται με την υψηλή αρτηριακή πίεση, τον διαβήτης τύπου 2, διάφορες καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια.

Τώρα, αυτή η νέα μελέτη δείχνει για πρώτη ότι η κατανάλωση έστω και ενός αναψυκτικού την ημέρα συνδέεται με καρδιακή ανεπάρκεια. Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης παρακολούθησαν στη Σουηδία 42.000 άνδρες ηλικίας 45 έως 79 κατά για διάστημα περίπου 12 ετών.

Σε αυτούς διαγνώστηκαν 3.604 νέες περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας ενώ 509 άνθρωποι πέθαναν από αυτή την κατάσταση. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι δύο ή περισσότερα ποτήρια αναψυκτικού των 200ml την ημέρα -που ισοδυναμούν με μόλις ένα κουτάκι- συνδέονται με 23% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας σε σύγκριση με το να μην πιει κάποιος κανένα.

Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν με σιγουριά συμπεράσματα γιατί πρόκειται για μια μελέτη παρατήρησης, και δεν μπορεί να συναχθεί με απόλυτη ασφάλεια το συμπέρασμα ότι τα ζαχαρούχα ποτά σίγουρα προκαλούν καρδιακή ανεπάρκεια. Ίσως δηλαδή με την κατανάλωσή τους ενισχύουν και άλλους παράγοντες.

Επιπλέον η έρευνα έγινε σε άνδρες μέσης ηλικίας οπότε δεν είναι ασφαλή τα συμπεράσματα για όλες τις ηλικίες, για παράδειγμα τις νεαρότερες. Ωστόσο με ασφάλεια μπορούν να πουν ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση αναψυκτικών και την καρδιακή ανεπάρκεια η οποία θα μελετηθεί περαιτέρω.

Εξάλλου οι ειδικοί αναφέρουν ότι όσοι καταναλώνουν κάθε μέρα ένα αναψυκτικό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν κάνουν υγιεινή διατροφή, πράγμα που επηρεάζει τη λειτουργία της καρδιάς. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να μειώσετε την κατανάλωση αναψυκτικών, μόνο καλό θα κάνει στην υγεία σας, επισημαίνουν οι ειδικοί!


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons