Εργασιακή πίεση σε βάρος της υγείας!


Ο πυρετός, πυρετός, το συνάχι, συνάχι, αλλά και η δουλειά, δουλειά. Γιατί, άραγε, πολλοί εργαζόμενοι, αν και η υγεία τους είναι κλονισμένη, προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους;
Το ερώτημα απασχόλησε Βρετανούς ερευνητές, οι οποίοι απαντούν ότι το φαινόμενο δεν οφείλεται στην υπέρμετρη ευσυνειδησία ή ακόμα και στην τάση αυτοκαταστροφής των εργαζομένων, αλλά στις υψηλές απαιτήσεις του εργοδότη, στο έντονο στρες και τη μεγάλη ανασφάλεια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μαριέλα Μιράγκλια, του Πανεπιστημίου East Anglia, δημοσίευσαν την έρευνά τους στην επιθεώρηση «Journal of Occupational Health Psychology» και για να εξάγουν τα συμπεράσματά τους ανέλυσαν 61 έρευνες που έγιναν σε 34 χώρες και στις οποίες συμμετείχαν 176 χιλιάδες άτομα.
Οπως διαπιστώθηκε, οι λόγοι που κάποιος πάει στη δουλειά του άρρωστος είναι συνήθως ο φόρτος εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, οι πιέσεις για υπερωρίες, οι προσωπικές οικονομικές δυσκολίες,
αλλά και ο φόβος της στοχοποίησης και των μελλοντικών διακρίσεων εις βάρος του. Την ίδια στιγμή, λένε οι ερευνητές, οι καλύτερες σχέσεις με προϊσταμένους και υφισταμένους, η ικανοποίηση από τη δουλειά, η αισιοδοξία με την οποία βλέπουν τη ζωή και η ψυχική σύνδεση με την εργασία, κάνουν τους εργαζόμενους να θέτουν σε δεύτερη μοίρα την υγεία τους. Τέλος, η έρευνα κατέληξε ότι η εργασία σε περιόδους που ο εργαζόμενος δεν είναι καλά στην υγεία του έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις, καθώς η επιβάρυνση της υγείας του ίδιου και ίσως των συναδέλφων του, κάτι ιδιαίτερα επίκαιρο την εποχή των μεταδοτικών λοιμώξεων όπως η γρίπη και το κοινό κρυολόγημα, αυξάνει την πιθανότητα λαθών και χαμηλότερης απόδοσης.

Τέλος, η έρευνα εκτιμά ότι υπάρχει μεγαλύτερη μείωση παραγωγικότητας για μια εταιρεία, έναν οργανισμό αλλά και συνολικότερα για μιαν οικονομία όταν οι εργαζόμενοι επιμένουν να δουλεύουν παρότι είναι άρρωστοι.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons