Οι επιπτώσεις του αυξημένου σακχάρου στην εγκυμοσύνη για την καρδιά του μωρού

pregnancy3.medium.jpg

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα γλυκόζης κατά τη διάρκεια της κύησης, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες, ακόμη κι αν βρίσκονται χαμηλότερα από τα όρια για τη διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics, οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα από 277 γυναίκες, τα οποία συλλέχθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας και χωρίς να έχει προηγηθεί νηστεία. Από το σύνολο των γυναικών, 180 απέκτησαν υγιή παιδιά, ενώ οι υπόλοιπες απέκτησαν παιδιά με δύο διαφορετικά είδη σοβαρών συγγενών καρδιακών ανωμαλιών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα επίπεδα γλυκόζης βρέθηκαν να είναι κατά μέσο όρο υψηλότερα μεταξύ των γυναικών που απέκτησαν παιδιά με συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι απίθανο τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης να «βλάπτουν» απευθείας την καρδιά του εμβρύου, αλλά θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανοί υπεύθυνοι μηχανισμοί.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons