Στο σφυρί η πρώτη κατοικία και για τα άτομα με αναπηρία!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015
Γράφει: Δωροθέα Γαληνού
Health Report.gr
Καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία από τους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας δεν προβλέπεται με βάση τις ρυθμίσεις της τρόικας και τα κυβέρνησης

Καμία μέριμνα, καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, δεν έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», όπως καταγγέλλει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, ειδικά στο άρθρο 15, από τη διαδικασία πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών δεν εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία αλλά ούτε και οι χρονίως πάσχοντες. «Ουσιαστικά αφήνονται στο έλεος και καμιά φορά στον οίκτο αυτών που αποφασίζουν» τονίζεται από την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).
Με επείγον έγγραφό της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προς τους
βουλευτές ζητά έστω και την ύστατη ώρα την εξαίρεση των αναπήρων από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται στην παρ. 1 του άρθρου 15 του νομοσχεδίου με την οποία αντικαθίστανται η παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, για την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας των ατόμων με αναπηρία ή με χρόνια πάθηση που έχουν ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και των οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67%.
Η Ε.Σ.Α.μεΑ ήδη από τις 03.11.2015 είχε αποστείλει σχετικό έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκη.


πηγή: stithoskopio


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons